Més de 100 artistes i 25 espais participen a Empordoneses'15

Més d'un centenar d'artistes de diferents disciplines participaran al cicle expositiu; de pintors a escriptors i de ballarins a esculptors

El passat divendres 27 de Febrer es va presentar la sisena edició del cicle expositiu Empordoneses, el qual, durant tot el mes de març s’apoderarà de la ciutat de Figueres amb 25 exposicions repartides en diferents espais. Més d’un centenar d’artistes de disciplines diverses participaran en el global de les exposicions. El denominador comú de totes les exposicions serà el reciclatge i la bicicleta, així, la majoria d’artistes s’han dedicat a customitzar bicicletes velles fins a transformar-les en obres d’art. Empordoneses, però va molt més enllà i organitza xerrades, visites guiades y performances durant les properes quatre setmanes.

La roda de premsa es va dur a terme a la botiga Olympia-2 i va comptar amb la presència de Pere Giró, regidor de Medi Ambient de Figueres, que va destacar “l’interés de la ciutat per reivindicar l’ús de la bicicleta entre els seus habitants sempre que es pugui, i especialment si es fa lligat a esdeveniments culturals com el corrent cicle expositiu”.

Enric Tubert, curador del cicle, va voler ressaltar “la exposició que s’inaugurarà el proper dissabte 7 de març a la Casa Empordà, la qual serà un esdeveniment artístic molt exportable; amb un repertori de solucions creatives molt importants i que ha posat a prova la creativitat d’alguns dels millors creadors de la contrada “.

Per últim, Ricard Sayeras, propietari de Olympia-2 i curador de la mostra El senzill plaer d’anar en biccileta que es pot veure al mateix local, va explicar els detalls de la col·lecció de bicis antigues i el recull d’imatges, algunes d’elles del segle XIX, que es poden veure al local aquest dies.