Més de 100 artistes opten al premi Puig ?Porret de la Crítica Musical

Albert Pla, Toti Soler, Joseph Thió, Biel Majoral, Mayte Martín, Duquende i el Taller de Músics figuren entre els nominats

Des de L’any 1998, la premsa especialitzada i els crítics musicals atorguen en el Mercat de Música Viva de Vic el Premi Puig-Porret al millor artista dels Països Catalans de L’últim any. El que va començar sent un guardó petit s’ha convertit en el premi musical de referència i és el que té una major remuneració econòmica (10.000 euros). Aquest any opten al premi més de 100 músics. A més, enguany l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) lliurarà també els seus guardons anuals, els Premis ARC, per distingir les propostes musicals i escèniques catalanes més rellevants de la temporada.
El guanyador es donarà a conèixer durant el sopar inaugural del Mercat, el 16 de setembre. Un jurat representatiu de la crítica escollirà el millor artista entre els sis finalistes de les categories de pop-rock, cançó, jazz i músiques improvisades, folk, flamenc i electrònica que prèviament hauran designat per votació secreta el gruix de la premsa especialitzada ?més de 100 periodistes-. Els finalistes es faran públics uns dies abans del Mercat, al voltant del 10 de setembre.

En el llistat de nominats D’aquest curs hi figuren entre D’altres: Albert Pla, Toti Soler, Josep Thió, Biel Majoral, Josep Teró, Els Nens Eutròfics, Sistema, Pauk, Ferenc, Cercavins, Àngel OT, Orquestra Àrab de Barcelona, Marcel Casellas i la Principal de la Nit, Carles Belda, Marina Rossell, Al Tall, Anton Abad, Bruel, Mirna, Coetus, Arthur Caravan, Anímic, Love of Lesbian, Chicuelo, Mayte Martín, Perico Sambeat Flamenco Big Band, Duquende, Agustí Fernández, Llibert Fortuny Triphasic, Laura Simó, Lluís Vidal Trío, La Locomotora Negra, Orquestra de Jazz Taller de Músics, Pegasus, Carles Benavent, Jordi Rossy, Giulia Valle i Marc Ayza.

El Premi està dotat amb 10.000 euros que atorga la Institució Puig-Porret. Es tracta D’una fundació privada amb seu a Vic que, regida per un Patronat, té com a finalitat atendre i protegir els antics treballadors de L’empresa el Tint i coL’laborar en tasques ciutadanes D’assistència social, beneficència i de promoció de la cultura.

Premis Arc 2009

Coincidint amb el premi de la crítica, l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) lliurarà els seus guardons anuals, anomenats Premis Arc, aprofitant el ressò que té el Mercat. Després de dos anys D’absència, la setena edició dels Arc pretén distingir les propostes musicals i escèniques catalanes més rellevants de la temporada 2008-2009. En aquesta nova etapa, els Arc volen convertir-se en uns guardons de referència per als professionals de la contractació i assolir una dimensió més global.

Una vintena llarga D’artistes es presenten aquest any als Premis Arc, que es donaran a conèixer també durant el sopar inaugural del Mercat de Música Viva de Vic. Els Arc inclouen guardons de pop-rock, cançó D’autor, músiques del món, jazz i blues, folk i artista revelació, entre D’altres categories. Aquests Premis reconeixeran també la trajectòria D’un destacat artista.

Entre els candidats als premis Arc s’hi troben: Gossos, Lax?n?Busto, Cesk Freixas, Roger Mas, La Troba Kung Fú, Josep Maria Farràs & Ignasi Terraza, Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, Pegasus, La Carrau, Miquel Gil, El Pont D’Arcalís, Manel i Teràpia de Shock.