Més de 200 agents culturals de tot Europa reflexionen sobre les arts de carrer al FreshStreet #1

L'objectiu principal del seminari és establir un diagnòstic i elaborar recomanacions per a l'estructuració i el desenvolupament de les Arts de Carrer a Europa

Ahir va arrencar el Fresh Street #1, el primer seminari europeu per al Desenvolupament de les Arts de Carrer. El seminari, organitzat conjuntament per FiraTàrrega i Circostrada, va donar el tret de sortida ahir a Barcelona amb una sessió inaugural ambiciosa titulada “La construcció d’Europa des de les arts de carrer”, en què agents de diversos països van exposar les seves situacions. Avui, el debat s’ha traslladat cap a la vessant estètic i artística, i s’han analitzat les característiques pròpies d’aquesta disciplina.

Ahir i avui, els agents culturals presents s’han dividit en quatre taules de treball: “Arts de carrer, persones i espai públic”, sobre el paper clau de les arts escèniques en la millora de la vida col·lectiva; “Alt i clar (qui som i què fem”, per ajudar a afrontar les dificultats en la promoció de les arts de carrer a ciutats, regions i països; “Més enllà de la mobilitat: promovent la col·laboració”, sobre les tendències actuals de mobilitat i col·laboració en clau europea, i finalment “Formació i transmissió”, per parlar sobre el desenvolupament professional i els diversos formats en l’educació formal i no formal. Cada un d’aquests grups ha arribat a una sèrie de conclusions que demà es presentaran en la sessió de clausura a Tàrrega, on avui s’han desplaçat els participants. L’objectiu principal del seminari és establir un diagnòstic i elaborar recomanacions per a l’estructuració i el desenvolupament de les Arts de Carrer a Europa.

En total, 220 persones s’han inscrit al Fresh Street #1, provinents de 29 països diferents: Estats Units, Austràlia, Corea del Sud, Japó, Xile, Brasil, Canadà, Holanda, Bèlgica, Dinamarca, Irlanda, Polònia, Turquia, Estònia, Letònia, Lituània, Portugal, Itàlia, França, Irlanda, Regne Unit, Holanda, Alemanya, Eslovènia, Suècia, Hongria, Grècia i Mèxic. Tots ells són operadors clau, amb papers diferents dins de les arts escèniques: professionals, artistes, gestors de polítiques culturals, crítics i premsa.