Més de 200 alumnes gironins han estat guardonats amb els premis del I Concurs de Dibuix Això Pinta Bé

La iniciativa forma part dels programes pedagògics “Indika” i “Del Mar als Cims” de la Diputació de Girona

Més de 200 alumnes d’escoles i instituts de la demarcació de Girona han estat guardonats avui amb algun dels premis (finalista o semifinalista) del primer concurs de dibuix Això Pinta Bé, que formen part dels programes pedagògics Indika i Del Mar als Cims que organitza la Diputació de Girona. Els premis s’han lliurat al pati del claustre de la seu de l’ens provincial, on s’han concentrat tots els alumnes de les classes del dibuix guanyador, els quals han vingut amb els seus tutors i els directors dels centres escolars.

Els centres premiats han estat les escoles Baldiri Reixach i Pla de l’Ametller de Banyoles, Jacint Verdaguer de Sils i els instituts Pere Alsius i Torrent de Banyoles, Salvador Espriu de Salt i Frederic Martí Carreras de Palafrugell.

Els premis han consistit en un diploma, que s’ha lliurat a l’escolar autor del dibuix guanyador, una samarreta per als alumnes de la classe de l’autor guanyador i un premi econòmic per al centre educatiu del premiat; 600 € per als finalistes i 300 € per als semifinalistes. Aquests diners s’hauran d’utilitzar per a fins educatius o per a millora en l’eficiència energètica del centre. Els premis als finalistes i semifinalistes els han lliurat els vicepresidents de la Diputació, Xavier Soy i Miquel Calm, que també són els diputats de les àrees que gestionen els programes pedagògics. Xavier Soy és president de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social, l’àrea que gestiona el programa cultural “Indika”, i Miquel Calm és president d’Acció Territorial, l’àrea que gestiona el programa mediambiental “Del Mar als Cims”.

“Els programes pedagògics de la Diputació volen donar a conèixer i preservar el nostre patrimoni cultural i natural d’una manera divertida. I el concurs de dibuix és un pas més, que els programes tinguin continuïtat a les aules” ha dit Soy, que ha explicat als escolars la importància de la Diputació: “És la casa pairal de tots els ajuntaments”. Calm, per la seva banda, ha manifestat la seva satisfacció de veure el pati del claustre ple d’escolars, als quals ha recordar que el més important no és guanyar sinó participar.

La Diputació de Girona compta amb una llarga tradició de suport a les polítiques d’educació i sensibilització en patrimoni cultural i medi ambient, i des de fa uns anys disposa d’un portal web específic de la seva oferta pedagògica (www.programespedagogics.cat)

Els programes pedagògics i divulgatius de la Diputació de Girona posen en relació els alumnes dels CEIP i els IES amb els centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni natural i cultural del territori, incorporant valors per aconseguir la sensibilització i la responsabilització dels escolars amb el medi ambient i els béns culturals, la història i la memòria. Tanmateix, esdevenia necessari crear una nova motivació per l’alumnat, de manera que treballessin a l’aula els continguts adquirits a les visites subvencionades per la Diputació. En aquest context, enguany s’ha convocat el I Concurs de Dibuix “Això Pinta Bé”, com una acció complementària de les visites escolars que propiciï la creativitat dels alumnes.