Més de 450 alumnes d’escoles de música de Girona participen al Festival SIMFONIC

El dia 13 de juny a les 18h més de 5.000 estudiants d’escoles de música posen la banda sonora a més de 100 racons emblemàtics de Catalunya i les Balears.

El proper dissabte 13 de juny a partir de les 18h, més de 450 alumnes d’escoles de música de la província de Girona participaran a la cinquena edició del Festival SIMFONIC. Els concerts es celebren en espais emblemàtics de manera gratuïta i agrupant diferents estils musicals.

Per exemple, la ciutat de Girona acollirà 6 concerts simultanis: guitarres als Banys Àrabs; cant coral a La Casa de Cultura i al Pati del Museu d’Art de Girona; música de cambra i orquestres a l’ EspaiCaixa i a la Fundació Valvi.

A la mateixa hora, per qui no es pugui apropar a la ciutat de Girona per aprofitar aquest gran dia de música per a tots, existeix la possibilitat de fer-ho a Figueres, La Bisbal de l’Empordà o Palafrugell.

En aquesta cinquena edició, el Festival SIMFONIC compta amb l’apadrinament de Josep Carreras, protagonista del videoclip de presentació del Festival amb El cant dels ocells com a banda sonora. Aquesta cançó sonarà el dia 13 de juny a les 19h de manera simultània a tots els concerts.

La iniciativa SIMFONIC és impulsada per l’Associació SIMFONIC, amb l’objectiu de visualitzar la tasca que realitzen les Escoles de Música, entenent l’aprenentatge musical com una inversió en educació i aconseguint que els joves músics siguin els protagonistes.