Més de 50 empreses a la fira TreballemGi

La xifra d’ofertes laborals (més de 400) i el nombre d’empreses suposa un rècord en la fira presencial

Redacció.- El proper 23 de novembre de 2022 de 9 h a 14 h tindrà lloc la 8a edició de la Fira d’Ocupació TreballemGi, un esdeveniment dedicat a la inserció laboral que se celebrarà a l’Auditori – Palau de Congressos de Girona. El format virtual de la fira s’allargarà fins a les 18h. En aquesta ocasió, la fira s’obre a totes les edats i ja hi ha una quarta part d’inscrits que tenen més de 30 anys.

“Es podran fer moltes entrevistes en un mateix dia i les empreses es podran quedar les dades dels aspirants i els seus currículums per fixar posteriors entrevistes”, ha explicat Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona durant la presentació de la Fira. “El nombre d’empreses inscrites i el nombre d’ofertes que tenim aquest any constitueix el rècord per a les fires presencials”, explica Cristina Cots, cap de l’àrea de Formació de la Cambra.

Les inscripcions i el seguiment de les conferències també es podrà fer virtualment, donant el caràcter híbrid a la fira. Durant l’esdeveniment, els inscrits podran conèixer les empreses participants, així com apuntar-se a les ofertes de feina i fer entrevistes laborals. Cal que tothom, tant si vol assistir a la fira de manera presencial com virtual, s’inscrigui al web firavirtual.treballemgi.cat

També durant tot el dia les empreses participants podran accedir a les sessions informatives sobre els ajuts a la contractació del PICE. Durant aquest anys d’execució del programa PICE d’ocupació juvenil per part de la Cambra de Comerç de Girona, un total de 6.988 joves han participat als seus tallers i formacions.

Pel que fa a les ofertes laborals, hi haurà tota mena de perfils, des d’ajudants de cuina, mecànics o enginyers. Es calcula que s’oferiran més de 400 ofertes de feina per part de 51 empreses, que en realitat són moltes més perquè algunes ho fan a partir del paraigua del seu gremi.

La Fira està organitzada per la Cambra de Comerç de Girona en el marc del Programa PICE i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i la Universitat de Girona, i està finançada pel Fons Social Europeu, el Ministerio de Empleo en el marc del Programa Operativo de Empleo Juvenil i les Cambres de Comerç. La darrera edició va tenir lloc el mes de maig passat en format virtual.

 

PROGRAMA:

Conferències i tallers:

9:30 h a 10:30 h

> Com aconseguir treballar en el què t’agrada

Elisabeth Abadal – Orientadora professional de la UdG

> Escape room: De què treballa en Daniel?

Elisabet Estany Holgado – Orientadora laboral de la Oficina Jove de la Selva

Elisabet Quintà Torramilans – Orientadora laboral de la Oficina Jove de la Selva

Maria Ramos Llorens – Orientadora laboral de la Oficina Jove de la Selva

>Treball i Esport. Resiliència

Anna Comet – Esportista i mare treballadora

 

11:30 h a 12:30 h

> Com fer entrevistes (sobretot) virtuals – Taller pràctic

Mireia Clemente – Psicòloga i Formadora en gestió de persones

> És hora de ser lliures. Per una elecció professional lliure d’estereotips

Soraya Martinez – Psicòloga, orientadora laboral i formadora

> Fes-te una selfie! Trucs i consells per fer un CV per competències

Gemma Nicolau, orientadora juvenil de l’SMO

 

13.30h Sorteig Smartwatches

14h Clausura

14h a 18h Es podrà accedir a la Fira en format virtual