Més de 600 projectes creatius opten als Best of European Design & Advertising ADCE Awards

L’Art Directors Club of Europe (ADCE) premia cada any els millors projectes creatius europeus, entre els guanyadors dels respectius països

Sota el lema ‘Great is not good enough’, l’Art Directors Club of Europe (ADCE) celebra aquest any a Barcelona la 22a edició dels Best of European Design and Advertising – ADCE Awardsal que opten més de 600 projectes creatius de 20 països europeus.

ElsBest of European Design and AdvertisingADCE Awards és la única competició internacional que reuneix en un certamen als treballs premiats en les competicions locals. Les distincions que concedeix l’ADCE es consideren com a “premi de premis” ja que totes les peces publicitàries que finalment són reconegudes com les millors d’Europa han d’haver estat prèviament guanyadores dels “Or”, “Plata”, “Bronze” o “Shortlist” en les competicions dels clubs creatius dels seus respectius països d’origen. Per exemple, en el cas d’Espanya, només poden optar al certamen de l’ADCE els guanyadors dels premis Laus, organitzats per l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD (adg-fad), i els guanyadors del Club de Creatius.

33 categories en 6 jurats

El jurat d’aquesta edició, format per prop de 50 creatius de tot Europa, haurà de valorar projectes distribuïts en 33 categories agrupades en 6 disciplines: Film&Radio; Advertising Print; Digital; Design; Promotions, New Media & Events; Integration & Innovation. La 22a edició dels ADCE Awards presenta com a novetats la inclusió de sis noves categories de treballs agrupades sota la denominació ‘Integration & Innovation’, amb l’objectiu de premiar a un número creixent de campanyes que vagin més enllà dels esquemes creatius tradicionals.

També com a novetat d’aquest any, la junta de l’ADCE atorgarà un premi a la “Marca Europea més innovadora”, guardó que pretén reconèixer el treball d’innovació en comunicació europea. El jurat d’aquesta edició, format per reconeguts creatius europeus, es reunirà el 7 de juny en el Foment de les Arts i el Disseny (FAD) per atorgar el Grand Prix, els premis Or, Plata i Nominacions, que es faran públics el 8 de juny durant la ADCE Conference, a on es debatrà el perquè dels guanyadors.

ADC*E Greatness Challenge

L’ADCE ofereix aquest any a joves equips creatius europeus la possibilitat de participar en els ADCE Awards com a jurat junior i viure en primera persona el procés de valoració dels treballs presentats juntament amb la resta de membres del jurat. Per aconseguir-ho, un equip creatiu de cada país participant ha dissenyat una campanya de crowdfunding pensada per a arribar a Barcelona que, en cas de ser efectiva, els permet participar en les ADCE Awards 2013. La junta de l’ADCE escollirà al guanyador, el qual podrà presentar la seva campanya a l’ADCE Conference del 8 de juny, així com participar en la primera edició de l’ADCE Erasmus Program, que permet a aquests joves creatius fer un intercanvi amb una agència o estudi de disseny d’una ciutat europea.

ADC*E Conference 2013

El Mercat de les Flors serà l’escenari de l’ADCE Conference 2013 que se celebrarà el dissabte 8 de juny i a on es donaran a conèixer els guanyadors de la 22a edició dels premis al millor disseny gràfic i a la millor publicitat europea 2013. A més, el jurat dels premis, format per reconeguts creatius europeus, protagonitzarà un debat en què exposarà al públic assistent què és un “Or” i què li falta a un “Plata” per ser-ho, comptant tant amb el punt de vista de cada un dels membres del jurat com amb l’opinió del públic assistent.

Com a convidat d’excepció, Stefan Sagmeister participarà en l’acte reflexionant sobre “Disseny i Felicitat”. L’artista, guanyador de dos premis Grammy i cervell de grans projectes amb llegendes com els Rolling Stones o Lou Reed, exposarà la idea entorn la qual ha girat la seva feina aquests últims anys, els lligams entre disseny i felicitat, exposant gran part dels seus projectes dels últims dos anys.

ADC*E Exhibition 2013

Per primera vegada, quatre reconegudes galeries d’art de l’Eixample barceloní mostraran els treballs creatius guanyadors dels ADCE Awards, els “premis de premis” al públic de la capital catalana. Una ruta expositiva de la creativitat europea que es podrà visitar de manera totalment gratuïta entre el 27 de juny i el 13 de juliol i que s’emmarca en el programa d’actes del FADFest – The Festival of All Design organitzat pel FAD. Les galeries que participen són: Galeria Jordi Barnadas –consell de Cent, 347-, Àmbit Galeria d’Art –consell de Cent, 282-, N2 Galeria –Enric Granados 61- i Víctor Lope Art Contemporani –Aribau 75-.

Art Directors Club of Europe

L’Art DirectorsClub ofEurope(ADCE) és una associació sense ànim de lucre amb seu a Barcelona que integra a clubs i associacions de professionals del disseny gràfic i la publicitat de 20 països europeus: Alemanya, Àustria, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Geòrgia, Hongria, Islàndia, Finlàndia, Itàlia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Rússia, Romania, Sèrbia, Suïssa iUcraïna.

Fundat l’any 1990, l’ADCE promou l’excel·lència en el disseny gràfic i la creativitat publicitària. L’associació representa a 4.682 professionals del sector i dota de visibilitat a les millors creacions realitzades a escala local. El president actual és Amir Kassaei, director creatiu executiu de DDB Worldwide i un dels més reconeguts creatius del món, el qual juntament amb el seu equip ha acumulat més de 4.000 premis nacionals i internacionals.