Més de 7.000 persones han visitat la Fira d’Art Modern i Antic de Barcelona (FAMA) en la seva segona edició

Els galeristes més prestigiosos de l’Estat han estat presents a la mostra que aquest vespre ha tancat portes amb xifres molt similars a les de l’any passat

Més de 7.000 persones han passat per la segona edició de la Fira d’Art Modern i Antic de Barcelona (FAMA) durant els cinc dies que ha estat oberta a les Reials Drassanes de Barcelona. Una xifra  molt similar a de l’any passat i que segons ha comentat la directora de FAMA, Macarena Masip, demostra l’interès que hi ha a la ciutat de Barcelona per l’art. Masip ha explicat que ara ja es començarà a treballar en la tercera edició que es preveu que serà la de la consolidació definitiva i on hi hauran novetats.

Des del passat 17 de febrer i fins avui, Barcelona s’ha convertit en la capital de l’art i galeristes, professionals del sector i públic en general s’han passejat per FAMA per poder gaudir de més de 5.000 anys d’història de diferents llocs del món.

 La mostra ha reunit a prop d’una trentena d’expositors que han portat a la capital catalana més d’un miler de peces: des de mobiliari, pintura, escultura, joieria i ceràmica fins a art africà dels segles X al XX. Els visitants han gaudit de noms tan importants com Modest Urgell, Joan Miró,  Manolo Valdés,  Antoni Tàpies o Santiago Rossinyol etc… També s’ha exposat un mirall de l’època de Lluís XIV que està considerat com un dels millors miralls francesos d’aquest període, un moble construït amb una ala d’un avió de caça polonès que es pot veure  a la pel·lícula de Ridley Scott El Consejero protagonitzada per Michael Fassbender, Brad Pitt i Penélope Cruz i sis pintures d’escola mallorquina del segle XVIII, amb escenes de la Bíblia i un estat de conservació excepcional entre d’altres peces.

La fira ha comptat amb prestigiosos galeristes i antiquaris de l’Estat i de l’estranger com Lorenart, Gothsland, l’alemanya Kotobuki o la portuguesa Miguel Arruda i anava dirigida a un públic heterogeni: des dels principals col·leccionistes de tot Espanya, fins a gent sense possibilitats d’adquirir grans peces però amb interès per conèixer-les i valorar-les, passant per gent jove atreta per l’art i les antiguitats.