Més de 7.600 persones assisteixen a la 16a edició de l’Embassat, la més nombrosa de la seva història

Antònia Font, María José Llergo, Mushka, Guillem Gisbert, Samantha Hudson, Rusowsky i Ralphie Choo han estat els caps de cartell

Redacció.- El festival Embassa’t va tancar aquest cap de setmana l’edició més nombrosa de la seva història, amb 7.629 persones. Una xifra que suposa un 52% més d’assistència que en l’edició anterior i que l’organització del festival valora molt positivament.

“L’aposta d’enguany per una programació heterogènia, que incloïa caps de cartell com Antònia Font o Mushka amb públic d’edats molt diferents, ens ha permès oferir a Sabadell una proposta musical de qualitat i adreçada a un públic també molt divers i heterogeni”, assenyala el director de l’Embassa’t, Arnau Solsona. “Una aposta –afegeix– que també ens ha suposat atreure més públic provinent de Barcelona, i altres ciutats properes a la nostra, que mai”.

Tant la jornada inaugural de dijous 16 de maig –que va comptar amb un concert dels mallorquins Antònia Font– com la jornada de cloenda d’ahir diumenge 19 –amb Mushka, Flashy Ice Cream i la DJ Anna Gisbert– van exhaurir entrades, fet que també confirma l’encert de l’estratègia de programació.

D’altra banda, aquesta 16a edició del festival també ha apostat per convertir l’Embassa’t en un projecte més inclusiu, gràcies a la incorporació del servei de càtering ‘El Xaloc’, i el servei de neteja ‘Cipo Sabadell’, totes dues empreses que promouen la inclusió laboral de persones amb discapacitat.

El Petit Embassa’t

La setzena edició de l’Embassa’t també comptarà, el pròxim diumenge 9 de juny a les 18 h, amb el Petit Embassa’t. Una jornada dedicada als més petits de la família que oferirà una de les poques dates a Catalunya en què El Pot Petit actuarà amb la Black Music Big Band.

A ritme de big band, en Pau i la Jana, les ànimes de la formació El Pot Petit, reben la visita de molts dels seus amics. Una festa molt animal que els infants podran viure amb els i les integrants del Pot Petit, la deliciosa Melmelada Band i, a més a més, els músics i músiques de la Black Music Big Band, un projecte de soul i funk nascut a les comarques gironines i que aplega grans talents joves dedicats a la interpretació de la música d’arrels negres. Entre uns i altres sumen sobre l’escenari prop d’una trentena de músics tocant en directe.

El Pot Petit és un col·lectiu musical dedicat a la creació i la producció d’espectacles i propostes per a públic familiar de tota mena. Combinen llenguatges com la música amb els titelles, el teatre i l’humor. I, amb els personatges que inventen, tant fan una cançó com editen un llibre il·lustrat o en fan un vídeo.

El Festival Embassa’t

L’Embassa’t és un festival de música independent del Vallès que se celebra anualment des del 2009 a Sabadell (Barcelona). En els darrers anys ha esdevingut un punt de trobada imprescindible pels amants del pop-rock, la música urbana i l’electrònica en directe. El cartell presenta, any rere any, una acurada selecció musical que descriu el bo i millor de cadascuna de les escenes, convertint-se en una parada obligatòria per molts artistes dins del circuit català de festivals. Al llarg de quinze edicions, els seus escenaris han acollit i descobert artistes com Julieta, Rigoberta Bandini, Manel, The Tyets, Mishima, Cariño, Mujeres, DJ Maadraassoo, entre d’altres.

L’edició 2024 ha tingut lloc el 16, 17, 18 i 19 de maig al Parc Catalunya, un espai a l’aire lliure al centre de Sabadell, on els assistents gaudeixen dels concerts enmig d’un entorn natural, sense massificacions, on l’experiència dels visitants i el respecte a l’entorn són la raó de ser del festival.