Més de 70 empreses a la 10a edició de TreballemGi

El proper dimecres 15 de novembre se celebrarà la desena edició de la Fira d’ocupació TreballemGi

Redacció.- El proper dimecres 15 de novembre se celebrarà la desena edició de la Fira d’ocupació TreballemGi. L’esdeveniment tindrà lloc de manera presencial al vestíbul de l’Auditori – Palau de Congressos de Girona de 10h a 14h. Paral·lelament, també se celebrarà en format virtual, de les 9h a les 18h. Aquest any, amb motiu de les 10 edicions, es distingiran les 10 empreses amb més implicació a la Fira TreballemGi.

Durant l’esdeveniment, els inscrits podran contactar amb les empreses participants, així com apuntar-se a les ofertes de feina i fer entrevistes laborals. La participació a la fira és gratuïta, si bé cal que tothom que hi vulgui participar de manera presencial o virtual s’inscrigui a la web firavirtual.treballemgi.cat.

La fira compta amb 75 estands empresarials i confia poder igualar les xifres rècord d’ofertes de feina, entrevistes i visitants de les darreres edicions. L’última edició en format presencial (i online) es va fer el 23 novembre de 2022 i hi van participar cinquanta-vuit empreses, i la darrera fira només online va tenir lloc 18 d’abril 2023 i va comptar amb unes xifres record amb més de 800 ofertes de feina, un miler d’entrevistes i 82 empreses participants.

 

Una fira consolidada i copiada

TreballemGi arriba a la seva desena edició convertida en la fira de referència sobre la inserció laboral, tant a nivell nacional com també estatal. I és que són moltes les entitats i administracions que s’han inspirat en el model del TreballemGi pels seus respectius territoris. A nivell de xifres, des de la primera edició que es va celebrar l’any 2018, s’han ofert més de 2.600 ofertes de feina de 250 empreses participants i a les fires s’hi han inscrit més 5.200 persones. Una altra dada rellevant és que en l’acumulat de les edicions passades s’han realitzat més de 12.000 entrevistes, amb una alta ocupació: 6 de cada 10 empreses que han participat en el TreballemGi constaten haver contractat personal gràcies a la fira. Una cita indispensable, doncs, que serveix com a punt de trobada entre empreses i persones en cerca de feina.

La fira va néixer com una fira d’ocupació juvenil, tot i que des de fa un temps es va obrir a totes les edats, davant de l’alta demanda de feina de les persones de més de 30 anys. Aquest canvi ha permès créixer pel que fa a nombre d’assistents i consolidar-se com un dels referents per a la recerca de feina i la inserció laboral.

 

Primer contacte

La fira d’ocupació està destinada a qualsevol persona que busqui feina, tant inscrits a Garantia Juvenil i al públic en general. Pel que fa a les ofertes laborals, s’hi podran trobar oportunitats laborals per a tota mena de perfils. Des del camp de l’administració i la gestió, l’enginyeria, el comerç, l’educació, la mecànica, l’hostaleria, la sanitat o el transport. Les ofertes també inclouen diferents graus de formació i experiència.

En el TreballemGi 2023 també s’han programat diversos tallers en format virtual: “Quina actitud tinc per trobar allò que em fa feliç” i “Tips per afrontar amb èxit el procés de selecció”, a càrrec d’Hector Piñeiros, Chief happiness officer i gestor de talent humà, i Soraya Martínez, psicòloga, orientadora laboral i formadora, respectivament.

La Fira està organitzada per la Cambra de Comerç de Girona en el marc del Programa PICE i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Gironès i la Universitat de Girona, i està finançada pel Fons Social Europeu, el Ministerio de Empleo en el marc del Programa Operativo de Empleo Juvenil i les Cambres de Comerç.