Més de 800 especialistes d’arreu del món al Congrés Internacional “Arxius i indústries culturals”

El congrés aplega a Girona en un mateix espai i amb un mateix títol la 2a Conferència Anual del Consell Internacional d’Arxius, la 9a Conferència Europea d’Arxius i les 13es Jornades d’Imatge i Recerca

Aquest cap de setmana ha començat a Girona el Congrés Internacional “Arxius i indústries culturals”, una cita important per a la ciutat ja que s’espera l’assistència, durant tota la setmana, d’unes 850 persones procedents d’arreu del món. El congrés, organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Girona i el Consell Internacional d’Arxius, aplega en un mateix espai i sota un títol comú tres importants esdeveniments: la 2a Conferència Anual del Consell Internacional d’Arxius, la 9a Conferència Europea d’Arxius (ECA) i les 13es Jornades Imatge i Recerca.

La part central del Congrés comença dilluns, dia 13 d’octubre, amb les ponències i comunicacions que tindran lloc simultàniament a diverses sales (s’han previst fins a 12 espais diferents) del Palau de Congressos i del Palau de Fires de Girona. El congrés s’inaugurarà oficialment a les 9 del matí amb els discursos de benvinguda i obrirà el capítol de ponències el prestigiós xef gironí Joan Roca, que parlarà d’ “Arxius, creació i excel·lència”. Joan Roca és un dels sis ponents principals, juntament amb Albert Garcia Espuche, Joan Fontcuberta, Yael Hersonkki, Miguel-Anxo Murado i Jordi Savall, tots ells personalitats de projecció internacional que acostaran la seva mirada al món dels arxius des de disciplines tan diferents com la gastronomia, la història, la fotografia, el cinema o la música.

Durant tres dies, els assistents al congrés podran triar entre 136 comunicacions en cinc llengües diferents (català, anglès, castellà, francès i alemany), moltes de les quals es podran seguir amb traducció simultània. Les persones que s’hi hagin inscrit (prop de 370) assistiran a alguns dels 12 tallers que s’han organitzat sobre temes d’interès per als professionals dels arxius, com la digitalització i la conservació de documents electrònics, entre altres.

 A més dels actes relacionats directament amb el congrés, s’han organitzat a la ciutat una sèrie d’activitats paral·leles entre les quals hi ha exposicions, conferències o projeccions de cinema, que faran que durant aquests dies Girona sigui, encara més que fins ara, una ciutat d’arxius.

 

Per a més informació consulteu el web http://www.girona.cat/web/ica2014/