Més d’un centenar d’escriptors i escriptores participaran i signaran llibres al Mercat de Nadal del Llibre

Durant la jornada tindran lloc més de 60 activitats entre les quals hi ha 11 propostes familiars, 8 tallers literaris i 7 actuacions musicals

Redacció.- El proper dissabte 2 de desembre se celebra la quarta edició del Mercat de Nadal del Llibre, el Sant Jordi d’hivern. De les 11h a les 21h, la literatura inundarà tots els racons de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm amb més d’un centenar d’autors i autores, activitats literàries per a tots els públics, tallers i concerts infantils, venda i signatures de llibres, música en directe, pop-up stores i food trucks.
Donat l’èxit de les edicions anteriors -12.000 persones inscrites l’any 2016- el TR3SC, amb la col·laboració d’Estrella Damm i Barcelona Ciutat de la Literatura, torna a presentar l’esdeveniment literari celebrat a Catalunya que engloba més activitats en una sola jornada. Una proposta cultural per a tots els públics que suposa un espai únic de confluència i interacció entre escriptors i lectors.
Autors i autores que hi participaran
Més d’un centenar d’escriptors i escriptores s’hi donaran cita durant tota la jornada. Comptarem amb Xavier Bosch, Sílvia Soler, Javier Sierra, Empar Moliner, Rafel Nadal, Care Santos, Jair Domínguez, Joaquim Carbó, Liz Castro, Víctor Amela, Júlia Bertran, Màrius Serra, Jenn Díaz, Joan Lluís Bozzo, Carme Martí, Roger de Gràcia, Marta Romagosa, Joan Safont, Genís Sinca, Marc Artigau… També ens hi acompanyaran convidats com Bel Olid, Jordi Borràs, Sílvia Cóppulo, Anna Guitart o Carme Fenoll, que conduiran les presentacions.
Enguany, el Mercat de Nadal del Llibre torna a comptar amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i la Fira d’Espectacles Literaris Litterarum, que impulsa l’Ajuntament de Móra d’Ebre, amb un concert cloenda de la jornada protagonitzat pel grup Les Kol·lontai.
Actuacions musicals per a tots els públics
La Plaça del Llibre es convertirà de nou en l’epicentre social de l’esdeveniment amb un escenari musical, food trucks, zona de taules, llibreries i pop-up stores. Els moments musicals els protagonitzaran dues formacions del Taller de Músics: Sara Terraza (13.45h) i Ganzà (18.30h), el Recital afònic (15h), un viatge poètico-musical a través de la veu i un concert de Les Kol·lontai (20h) que clausurarà la jornada.
Els més petits podran gaudir de la música del grup de moda Xiula (12.30h), el concert familiar ‘Do, Re, Mi, fa bo’ i ‘Do, Re, Mi, fa fred’ (17h) i una petita actuació musical sobre el llibre ‘Pequeña & Grande Ella Fitzgerald’ (16h).
Aniversaris literaris
En aquesta edició les sales de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm també es rebatejaran amb un nom literari en honor a un escriptor/a singular per aquest 2017: sala Aurora i Prudenci Bertrana, amb motiu dels 125 i 150 anys del seu naixement, sala Gloria Fuertes en el centenari del seu naixement, sala Joan Fuster que fa 25 anys que va morir, sala Jane Austen per recordar el bicentenari de la seva mort i l’escenari J.V. Foix a la Plaça del Llibre, amb motiu del 30è aniversari de la seva mort.
L’espai gastronòmic
Els assistents podran fer una parada per agafar forces entre activitat i activitat a la zona de food trucks, que se situarà al pati posterior de la fàbrica, rebatejat com la Plaça del Llibre, on disposaran d’espai per entaular-se. La proposta gastronòmica del Mercat és variada: cuina mediterrània de Pebre Negre, crepes de la Creperie de Mariöne, delícies dolces de Chök the Chocolate Kitchen, cuina vegetariana i vegana a La Tecavan i begudes calentes a The Corner Food truck.
LES NOVETATS DEL MERCAT DE NADAL DEL LLIBRE 2017
Enguany, el TR3SC ha incorporat a la programació del Mercat de Nadal del Llibre una mirada atenta als joves, com a públic i com a protagonistes. Per una banda, els booktubers de referència i escriptors Andrea Izquierdo (Saragossa), May R Ayamonte (Huelva) i Josu Diamond (Madrid) vindran a explicar-nos en què consisteix aquesta nova professió i les principals curiositats del sector. Per altra banda, s’ha programat una xerrada amb quatre joves catalanes apassionades per recomanar llibres a les xarxes socials. Són les booktubers, bloggers i bookstagramers Marta Botet, Layla Zaoui, Alicia Linares i Mixa.
A les principals novetats, s’hi suma una activitat amb tres de les figures més destacades de la prescripció literària: llibreters, bibliotecaris i editors. Comptarem amb Fe Fernández, llibretera de L’Espolsada, Carme Fenoll, bibliotecària i Miquel Adam, editor. La taula serà conduïda per la periodista Anna Guitart.
Per últim, aquest any al Mercat de Nadal del Llibre vol sumar el seu granet de sorra per millorar la situació de les persones més desafavorides de la ciutat. Els assistents podran portar un llibre que ja no vulguin o comprar-ne un al Mercat i entregar-lo al punt de recollida ‘Llibre solidari’. L’ONG revendrà tots aquests llibres en els punts de venda repartits per la ciutat i amb els diners que en recapti podrà ajudar a persones i famílies en risc d’exclusió social de la ciutat de Barcelona.
EL MÉS DESTACAT DEL MERCAT DE NADAL DEL LLIBRE
Escriure als 50 amb Xavier Bosch, Jordi Puntí i Sílvia Cantos.
Retrat íntim de Pepe Rubianes amb Joan Lluís Bozzo i Roger de Gràcia.
La literatura i el misteri amb Javier Sierra (Premi Planeta 2017) i Víctor Amela.
La lluita feminista actual amb Júlia Bertran, Bel Olid, Monstruo Espagueti i Mireia Mora.
Manual d’antiajuda amb Jair Domínguez.
L’eufòria de córrer amb Empar Moliner.
L’amistat que perdura amb Care Santos, Sílvia Soler, Joan Maria Morros i Maria Climent Huguet.