Més de mil persones omplen l'edició més completa d'El Ressupó

L’organització ja treballa en la 10ª edició d'El Ressupó que es celebrarà l'any vinent amb una desena d’artistes

Redacció.-El cicle va començar desafiant la pluja amb un concert inaugural sorprenent de Daniel Lumbreras, la seva veu i melodies que l’ajudaven a alçar el vol, com si d’un ocell es tractés. I què dir de Rooms en directe? Quines guitarres, quina intensitat i quina veu. Els de Banyoles van acabar tocant acompanyats de la pluja amb un final de concert trepidant.

I arribava una de les nits més esperades que arrencava amb The Trees, un gran descobriment per a molts i moltes. Amb la delicadesa que els caracteritza, van obrir una nit completa seguida per The New Raemon, tot un luxe tornar a sentir les cançons que han acompanyat tots aquests anys a tant públic i que es feia seves una a una des de l’inici del concert. Un gran concert a duet, amb Miquel Sospedra, molt de sentiment i nostàlgia en unes cançons esplèndidament interpretades.

El cicle seguia dijous següent amb la plaça plena a vessar per rebre les actuacions d’Isaac Ulam Pau Riba. Ulam, que es presentava a duet, en un concert molt emotiu, tot repassant temes del seu darrer disc “Ratpenat”, envoltat d’una àurea especial que van poder palpar totes i tots els que hi van ser. Un ambient especial que va acompanyar tota la nit … difícil d’explicar en paraules. I, entre el públic, aparegué Pau Riba, entre un silenci sepulcral. Màxima espectació per rebre a un dels grans mestres de la cançó. La gent va poder gaudir d’una actuació completa on anava alternant poesia i cançó, en una nit màgica on va acabar col.laborant amb Isaac Ulam en la cançó “Noia de porcellana”, amb un final per a l’ocasió.

I el cicle tancava l’edició del 2018 ambThe Bird Yellow i Xavier Calvet. El primer, amb una veu poderosa, la de Gerard Vidal Barrena, va aconseguir captivar al públic i fins i tot covidar a tothom a cantar els cors de la cançó “The Sea Dragon”. El seguia Xavier Calvet amb una alineació de Champions i el millor de cada casa, en format sextet. Tots els temes del disc “Firebird” van brillar en directe i alguns, fins i tot a tres guitarres, van fer de Xavier Calvet una gran banda de pop-rock amb totes les lletres. I, és en aquest punt, amb el bon sabor de boca, que tanquem 9ª edició amb els millors balanços i les millors actuacions, tot preparats/des per a l’any vinent, amb un 10è aniversari per la porta gran.