Mi madre en bragas de Cia. Cándida al Tarantana

Una autoficció interpretada per l'actriu Anna Tamayo i la seva mare, Rosa Escalera

Redacció.- El dimecres 12 d’abril torna Mi madre en bragas de Cia. Cándida, escrit per Raquel Loscos i dirigit per Lali Álvarez. Una autoficció interpretada per l’actriu Anna Tamayo i la seva mare, Rosa Escalera, acompanyades musicalment per l’Alba Rubió, que aprofundeix en les relacions entre filles i mares des de l’honestedat i l’humor, “mare i filla mostren en escena la seva complicitat i potència com a actrius. El refrany «de tal palo, tal astilla» pren tot el seu sentit veient la força amb què la Rosa, mare de la Tamayo, es mou sense complexos per l’escenari” escriu Manel Pérez. Després de l’èxit de públics que va tenir al desembre, l’espectacle ha estat reprogramat i aquest cop, es representarà a la sala gran del teatre. A més a més, l’espectacle es tornarà a representar accessible el divendres 21 d’abril.

Del 14 al 16 d’abril es podrà gaudir de l’espectacle que s’estrena a Catalunya per primer cop, Rumor de pasos sobre el confín del agua de La inefable, després d’haver passat per Florència l’any 2021 i Roma el 2022. Un recorregut sensorial, filosòfic i poètic per la ciutat i on descobrir límits, tant interns com externs, “sembla tenir l’objectiu d’obligar-nos a mirar elements que mai havíem vist des d’aquesta perspectiva. I, observar coses aparentment insignificants desencadena una petita revolució dels nostres sentiments” explica a la periodista Giulia Massarelli. Aquest és un projecte de Giovanna Pezzullo i Patrizia Menichelli, que formen part de la companyia Teatro de los Sentidos.

Finalment, l’obra de la temporada aclamada per la crítica, Quanta, quanta guerra… torna el 26 d’abril. Biel Rossell i Biel Serena sota la direcció de Pep Farrés i la producció de Farrés Brothers i Cia han creat aquest espectacle basat en l’última novel·la escrita per Mercè Rodoreda el 1980. Un monòleg que fa servir les ombres, els titelles, els objectes i la música en directe, per explicar la història del jove Adrià Guinart que, cansat d’estar tancat a casa seva, decideix marxar a la guerra i és quan descobreix el món, “un espectacle extraordinari capaç, efectivament, de seduir un públic jove, que respecta l’essència de la novel·la original i és extraordinàriament bonic en el fons i en la forma” afegeix el crític Marc Sabater.