Mikaelian. Armènia. Retorn dels absents.

L'obra del pintor D'origen armeni es podrà visitar fins al gener al Museu D'Art de Girona

El Museu D’Art de Girona acull una exposició amb la selecció de les millors obres dutes a terme per L’artista Ara Mikaelian, un pintor D’origen armeni resident a Canet de Mar. Mikaelian està considerat un dels mestres de la pintura simbolista europea contemporània, i la seva obra destaca per un domini minuciós de la tècnica del dibuix i la pintura. La mostra es pot visitar a L’Àmbit 1 del Museu D’Art fins al 10 de gener de 2010.

Ara Mikaelian

Des de molt petit (2-3 anys), els seus pares ?ell periodista i poeta, ella pedagoga de gran renom a Armènia i Rússia? van intuir el seu gran talent i li proporcionaren els millors mestres. Posteriorment cursà estudis D’Arquitectura i Belles Arts a Erevan i Sant Petersburg i es graduà amb cum laude. Val a dir que la seva formació en arquitectura (dibuix, geometria, perspectiva) fou un complement extraordinari per a la seva trajectòria de pintor. En efecte, ens trobem davant D’un pintor excepcional que es pot expressar amb comoditat pel fet D’haver tingut una base única.

Al llarg dels anys, Ara Mikaelian ha elaborat una tècnica pròpia. Treballa D’una manera meticulosa i detallista, pintant aquareL’les de gran format (de 2×2 metres o més), aquareL’les que semblen olis i olis tractats com si fossin aquareL’les, sempre a la recerca de la perfecció. L’execució D’un quadre li suposa de sis mesos a un any de treball a raó de 12 o 14 hores diàries. La seva obra gira al voltant de temes llegendaris, personatges de la seva terra natal ?Armènia? i temes de L’actualitat, tots D’un gran lirisme poètic i oníric, juntament amb temes religiosos i socials tractats amb una mestria i una riquesa D’elements que permeten a L’espectador endinsar-se en una visió sempre renovada.

Els anys viscuts per Mikaelian a Catalunya han fet incrementar la seva producció dedicada a temes i personatges històrics i llegendaris de la nostra terra (per exemple, la deessa Pirene). L’any 1998, amb motiu de L’exposició ?Girona, Temps de Flors’, el Museu D’Història de la Ciutat va presentar al públic L’obra D’aquest arquitecte i gran pintor armeni, que va meravellar els centenars de persones que passaren per la mostra.

El Museu convidat
El Museu Diocesà de Tarragona és el nou Museu Convidat del Museu D’Art de Girona, després que ho hagin estat el Museu Frederic Marés (Barcelona) i la Biblioteca?Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú). La Trinitat segons la visió de sant Francesc és el quadre que simbolitza aquest intercanvi, i alhora és una de les dues obres a partir de les quals el fotògraf Domi Mora duu a terme el seu treball D’interpretació de la imatge sagrada. L’objectiu de la iniciativa ?El Museu convidat’ és establir un diàleg entre L’obra del museu convidat i una del mateix fons del Museu D’Art, a més de proporcionar informació del museu convidat per tal que el visitant pugui conèixer tant el seu fons com la seva localització, el programa artístic i L’agenda D’activitats.

Etiquetes:
, ,