Mil-cinc centes persones omplen la sala Artèria de Barcelona en la gala D’entrega dels Premis Enderrock

Els Pets, Mishima i Sanjosex, van ser els grans triomfadors de la nit

Més de 1.500 persones van assistir a la 10a gala D’entrega dels Premis Enderrock a la sala Artèria de Barcelona. Una nodrida representació del món musical i cultural del país va ser present en una festa que és un reconeixement als millors treballs i propostes musicals de L’any i un punt de trobada de referència per al sector. Un centenar de periodistes acreditats D’una quarantena de mitjans van deixar constància de L’èxit de la gala, dinamitzada a les xarxes socials a través del hashtag de Twitter #PremisEDR, que va ser el primer Trending Tòpic a L’Estat espanyol durant tota la nit en aquesta xarxa social.

La gala, conduïda pel periodista i presentador Xavi Coral, del programa Divendres de TV3, va comptar amb la presència de tots els guardonats i amb les actuacions en directe D’Els Pets, Mishima, Sanjosex, La Iaia, Kaulakau + Miguel Fernández i Biel Ballester Trio. Els Premis Enderrock es concedeixen des de fa 17 anys ?tot i que aquesta va ser la desena edició de la gala? i els escullen tant la crítica musical com els lectors de la publicació: enguany s’ha comptabilitzat la xifra rècord de més de 15.000 votacions, repartides entre les diverses categories de pop-rock, cançó, folk i jazz. Aquest 2011, els Premis també han deixat el seu emplaçament històric, la sala Bikini de Barcelona, i s’han traslladat al Paral·lel, a la sala Artèria.

La crítica ha reconegut la tasca D’Els Pets (millor artista), Mishima (millor disc de pop-rock), Sanjosex (millor disc de cançó) i Kaulakau (millor disc de folk). La votació popular ha recaigut sobre Els Pets (millor disc i artista de pop-rock), Sanjosex (millor disc i artista de cançó D’autor) o La Carrau (millor artista de folk). La Iaia va ser considerat el grup revelació per part del públic. També es va donar a conèixer el premi Joan Trayter a la millor producció musical, que va recaure en el músic Raül Fernández ‘Refree’.  Entre les personalitats del món de la cultura i la comunicació que van passar per L’escenari de L’Artèria a entregar premis destaquen els periodistes Jordi Basté i Pere Mas, els escriptors Màrius Serra i Llúcia Ramis, o L’actor Bruno Oro.

El director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, va explicar: ?Els Premis Enderrock no serien possibles sense els bons músics del país i els lectors fidels de la revista”, i va destacar com a quelcom propi ?D’un país normaL’ el fet que els Premis reconeguin ?les noves generacions de músics i alhora reivindiquin els clàssics’. ?Tenim una matèria primera de qualitat i un públic entregat. Els mitjans i les institucions han D’aprofitar L’oportunitat’, ha dit Gendrau, que ha acabat constatant que ?la gent de la cultura no volem ni ens podem permetre més retallades: cal unir esforços per realitzar nous projectes comuns’.

Els Premis Enderrock de la música catalana tenen el suport de la Generalitat de Catalunya, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (ConCa), L’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) i L’Associació de Productors i Editors Discogràfics i Videogràfics de Catalunya (APECAT), i el patrocini de Cerveses Damm i de la Fundació Autor i l’SGAE.

Foto: Carles Rodríguez

Etiquetes:
,