Milestone Project celebra la seva quarta edició omplint Girona d’art urbà, xerrades i tallers

El festival torna a Girona del 13 al 27 de juny per deixar una empremta artística de gran format a la ciutat amb l’art urbà dels millors artistes internacionals

Amb la seva proposta singular i transversal, Milestone Project Girona arrencarà la seva quarta edició el proper dissabte 13 de juny amb una intensa programació multidisciplinària estructurada en tres eixos culturals fonamentals, l’Art Urbà, el Pensament i l’Acció.

L’art urbà, eix principal del festival i indiscutible catalitzador de la societat, ocuparà espais i parets de Girona per transformar-la, donar-li color, i sorprendre, tot mantenint un diàleg amb els ciutadans i convidant-los a participar. Un art innovador a l’abast de tothom, socialment compromès, poderós i lliure de barreres i prejudicis. Artistes com Sam3, Eltono, ESCIF, Agostino Iacurci, Pastel o SpY convertiran Girona, per uns dies, en la capital mundial de l’Street Art. Aquest any també hi ha programades dues noves exposicions. La primera és a la Sala La Carbonera, on artistes convidats i locals mostraran la seva obra de ‘galeria’. La segona mostra és la ‘SOTAVIES Urban Gallery, on les vies elevades del carril del tren de Girona ofereixen la possibilitat única de transformar el paisatge urbà en una passejada per gaudir de l’art públic que hauran creat diversos artistes.

El Pensament vinculat a la cultura, segon eix del festival, serà articulat en dues conferències. La primera d’elles amb Oriol Leira, Gloria Moure i Ignacio Castro Rey el dia 19 de juny a la llibreria CONTEXT, i la segona amb la participació d’Oriol Leira, Manuel Delgado i Ignacio Castro Rey el dia 26 de juny també a la mateixa llibreria. Les dues tindran com a tema principal ‘Invocar l’espai públic’.

Finalment, el festival també programa activitats relacionades amb un tercer eix, l’Acció. Aquesta tercera part del certamen engloba diversos tallers amb artistes internacionals, i d’altres en col·laboració amb diversos personatges rellevants de la cultura local. A més, aquest any es presenta el MILESTONE per a totes les edats. Els dies 13 i 27 de juny, inauguració i cloenda del festival, hi ha programades activitats adreçades al públic familiar per fer aquesta quarta edició més participativa i oberta a tothom.

Com a novetat destacable de l’edició d’enguany, Milestone Project presenta l’entrega del premi Pinzell de Cuixart que atorga la Fundació Cuixart. És un premi a la trajectòria artística, un reconeixement a artistes rellevants. Amb el premi passen a participar de l’Art in motion project, un projecte impulsat per la Fundació Cuixart i Av-Drop que proposa accions pictòriques per tot l’estat.