Miquel Abras ha estat el protagonista del primer concert TOTHOM A CASA, I LA MÚSICA A LA PLAÇA!

Es va realitzar el passat 1 de maig des del terrat de La Fàbrica de Celrà en motiu de la Festa Major

Redacció.- Miquel Abras va ser el protagonista del primer concert TOTHOM A CASA, I LA MÚSICA A LA PLAÇA! que es va realitzar el passat 1 de maig des del terrat de La Fàbrica de Celrà en motiu de la Festa Major. Un format de concerts idea de la promotora musical U98 Music.
Amb aquest concert l’Ajuntament de Celrà, després d’haver suspès la Festa Major degut a la situació actual, pretenia fer arribar el concert a totes les cases del municipi ja que el van poder veure en directe pel facebook de l’ajuntament i també es va emetre per Ràdio Celrà.
La Covid-19 ha confinat la vida, i malgrat que, sortosament, sembla que comencem a albirar una situació més amable, la música continua a la cua de les activitats que recuperarem de la nostra antiga quotidianitat. Per aquest motiu, U98 Music planteja als programadors d’ajuntaments, festivals i festes majors un format que acosta de nou la música a la gent: concerts en streaming, però des deun escenari diferent.
La situació provocada pel confinament ha deixat treballs a punt de publicar, gires de promoció i concerts programats que de sobte s’han vist cancel·lats. I són precisament els concerts, on els agents implicats poden recuperar la inversió feta en creació, edició i promoció.
Davant aquest atzucat, U98 Music planteja per a les seves formacions un format innovador:
•Grups musicals al carrer, plaça o en un escenari escollit pels programadors.
•Codis d’accés al veïnat de proximitat.
Un model d’actuació que permet que:
1) Els grups musicals que recuperen en certa mesura el seu catxet d’artista.
2) Els programadors municipals recuperen el seu rol de dinamitzadors culturals al municipi.
3) Els tècnics de só i gent de producció tornen al seu lloc de treball.
S’acompleixen les mesures de distància social indicades per les autoritats governamentals (1,5 m de distància ) … i la música torna a la gent amb la il·lusió de la festa.