La Mira, un nou magazín digital per explicar Catalunya d'una altra manera

El periodista i escriptor Francesc Canosa dirigirà aquest nou projecte

Redacció.- La Mira (www.lamira.cat) serà un nou magazín digital que explicarà històries de no actualitat que passen al voltant nostre i que no solen mostrar-se als mitjans. El nou magazín recollirà temes polítics, socials i culturals d’arreu de Catalunya i els hi donarà visibilitat. Amb aquesta voluntat, ocuparà un espai, a casa nostra orfe, anomenat a nivell internacional non-fiction: un periodisme per llegir, amb històries més profundes, treballades, amb altres ulls, per a persones que volen estar connectades a la realitat, però no esclavitzades per l’actualitat.
Una de les particularitats de La Mira serà el retorn als gèneres clàssics del periodisme (reportatge, entrevista, crònica), i on l’opinió no tenia un espai protagonista. A més, molts són els mitjans existents que exerceixen aquest gènere. Així, La Mira oferirà un altre tipus de continguts, on els temes més treballats i en profunditat definiran la publicació.
El periodista i escriptor Francesc Canosa dirigirà aquest nou projecte. Es dedica en el món del periodisme des de 1995 i ha treballat en una vintena de mitjans de comunicació de premsa escrita, ràdio i televisió. La seva obra publicada, amb una desena de títols, se centra a explicar Catalunya des de diferents perspectives amb el format de llibres-reportatge. Canosa, a més, és professor associat de periodisme a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.
L’editor d’aquest magazín serà Joan Camp, empresari de la comunicació i d’Internet amb 20 anys de trajectòria. Fundador i director de l’empresa Tirabol Produccions i promotor de les jornades de la Catosfera, el principal punt de trobada de la Internet catalana, que se celebren cada any a Girona.
Magda Gregori serà la redactora en cap de La Mira. Periodista i politòloga, ha encapçalat diferents projectes periodístics i actualment col·labora en mitjans de premsa escrita i televisió.
El magazín ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per tirar endavant el projecte a la plataforma www.totsuma.cat