Miren Etxezarreta i Xavier Carmaniu participaran en la tercera edició del Bòlit Diàlegs

Conversaran amb Adrian Melis i María Ruido, dos dels artistes de L'exposició 'Temor i desig de ser devorats'

Bòlit diàlegs és línia de treball encetada a finals de 2010 consistent en la programació D’uns diàlegs entre els curadors o artistes de les exposicions programades al Centre i D’altres professionals locals provinents D’àmbits com la història, la sociologia, L’art, L’escriptura o la ciència, al voltant de la temàtica desenvolupada en les diferents mostres.
 
En aquesta tercera edició el diàleg s’establirà entre L’historiador Xavier Carmaniu, L’economista Miren Etxezarreta i els artistes Adrian Melis i María Ruido que prèviament i juntament amb la comissària Rosa Pera, portaran a terme una visita comentada a L’exposició. S?entrecreuaran, doncs, diferents mirades, des de la història i L’economia, i també des de les pràctiques artístiques contemporànies, sobre els models econòmics globals en crisi i el seu efecte en la societat i en L’àmbit local. L’acte es fa el dimecres 6: a les 17.30 tindrà lloc la visita de l’exposició al Bòlit de Sant Nicolau (plaça de Santa Llúcia 1) i una hora més tard les converses al Dadaspai (Rambla de la Llibertat 1).
 
Xavier Carmaniu, escriptor i historiador gironí, ha vinculat la seva carrera professional a la divulgació històrica a través dels mitjans de comunicació. Alguns dels seus títols més destacats son: Història amb pilotes. Es pot aprendre història parlant de futboL’, Captiu i desarmat i Carles Rahola. L’home civilitzat, entre D’altres.
 
Miren Etxezarreta és catedràtica emèrita D’Economia Aplicada a la UAB i doctora per la London School of Economics. Membre de diversos moviments socials, planteja una visió crítica dels estudis D’economia. Ha publicat nombrosos treballs, entre els quals destaquen Crítica a la economía ortodoxa, Globalización capitalista; luchas y resistencia, La reestructuración del Capitalismo en España (1970-1990) o Qué pensiones, qué futuro.

Etiquetes: