?Mites, mags i espectres’

La Filmoteca de Catalunya col·labora amb el seminari sobre Antecedents i Orígens del Cinema

La Filmoteca de Catalunya participarà avui i demà al setè seminari sobre Antecedents i Orígens del Cinema, que organitza bianualment el Museu del Cinema de Girona. La sessió porta per títol ?Mites, mags i espectres’ i es tracta D’una selecció de films que tenen relació amb el tema D’estudi proposat per aquest any ?Un art D’espectres: màgia i esoterisme en el cinema dels primers temps’.
El programa vol reflectir L’alè de màgia que impregnava el cinema en els seus orígens, des dels mites als mags profesionals -com el mateix Méliès-, passant pels tècnics ?màgics’ ?com Segundo de Chomón-, i recull des de la primera adaptació del mite de Faust, fins a la mirada paral·lela Méliès – Chomon.

Els títols programats són: ?Métamorphose de Faust et apparition de Marguerite? (1897), ?Évocation espirite? (1899), ?Le roi des dollars’ (1905), ?Le merveilleux éventail vivant’ (1904), ?L’album merveilleuse? (1905), ?Le voyage dans la lune? (1902), ?Voyage sur Jupiter? (1909), i ?Le spectre rouge? (1907). La projecció serà presentada per la cap de L’Arxiu de la Filmoteca, Mariona Bruzzo.

Etiquetes: