Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona

Un festival per debatre la ciutat del demà

Redacció.- Aquest dijous 5 de maig arrenca la primera edició de Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona, que fins al 15 de maig convertirà l’espai públic en una festa ciutadana per debatre la ciutat del demà.

El mateix dijous 5 al matí, a les 11:00 hores, es farà una visita-ruta guiada per a premsa a algunes de les instal·lacions i realitats augmentades que formen part de la programació del festival, juntament amb la direcció artística del festival, les arquitectes Eva Franch i Gilabert i Beth Galí, i l’investigador cultural José Luis de Vicente. Per a la visita també comptarem amb la presència dels arquitectes, artistes i participants de les instal·lacions que es visitaran.

Per a la ruta també comptarem amb l’assistència de Janet Sanz, tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona; representació institucional del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; Anna Ramos, directora de la Fundació Mies van der Rohe i altres representants de les entitats organitzadores del festival.

La trobada serà a les 11:00 hores a Plaça de Catalunya on s’explicarà tota la ruta que es farà, els espais que es visitaran i els participants que hi haurà en cadascun d’ells. A la mateixa plaça podrem veure la instal·lació efímera ‘Cuina urbana’ dissenyada per l’estudi internacional ubicat a Barcelona MAIO. A continuació s’iniciarà la ruta i es faran diferents parades. La ruta es farà en autocar i tindrà una durada aproximada d’una hora.

Es recomana que els assistents portin auriculars per als telèfons per a poder escoltar ‘Veus Model’, una sèrie de podcasts en forma d’àudioguies produïdes a través de caminades amb persones de la ciutat que aporten perspectives diverses que ens permeten entendre millor la història de la ciutat, els reptes actuals i els seus somnis de futur.