Modest Cuixart. Abans, la matèria 1956-1966

Els mesos D'octubre i novembre a la sala Atelier de Barcelona

Atelier, sala D’art presenta durant els mesos D’octubre i novembre L’exposició Abans la matèria, 1956-1966 de Modest Cuixart, centrada en 18 dels treballs que va realitzar en aquest període.
Després de Dau al Set i a partir del 1955-56, Cuixart inicia la seva etapa en L’informalisme matèric, que el portarà a ser exhibit i reconegut internacionalment.
Abans dels anys cinquanta viatja a París, on coneix a Joan Miró. Després es trasllada a Lió, ciutat que marcarà el canvi de la línea màgica de Dau al Set a L’informalisme matèric.
Al 1956 exposa a la galeria René Drouin de París. A L’any 57 presenta ?Construccions Heteroplàstiques’ a Barcelona, on incorpora a la tela tubs, cables i altes materials. D’aquesta època és present a L’exposició el quadre ?Tensió heteroplàstica?.
Al 1958 participa a la XXIX Biennal de Venècia, on s’obra una etapa de gran activitat expositiva nacional e internacional. Pertany a questa etapa ?Cercle doré?, mixta.
Al 1959 és guardonat amb el màxim reconeixement internacional, primer premi de la V biennal de Sao Paolo, on queda com a finalista entre altres Francis Bacon. Participa a mostres com la Documenta de Kassel i al Museu de les Arts decoratives de París.
En els anys seixanta es seleccionat per exposicions D’art avantguardista a la Tate Gallery de Londres, al Museu de les Arts decoratives de París, al MOMA de Washington, al Guggenheim Museum de Nova York, a la seu de la Unesco de París juntament amb Appel, Ernst, Fautrier, Giacometti, Rauschenberg, Tobey, Miró, Picasso,? És D’aquesta etapa, ?Pintura?.
A L’any 64 exposa a la galeria Bonino de Nova York.
Als anys 65-66, trenca amb L’informalisme amb indicis de retorn a la figuració a partir D’un cicle de caire eròtic-màgic que està representat en aquesta exposició amb les obres D’ ?Adam? i ?Eva?

Etiquetes:
,