Momi Maiga i la nord-americana Lady Blackbird, protagonistes del Black Music Festival

El segon cap de setmana del Black Music Festival comptarà també amb els concerts de Blackfang, Live Choir, Los Deltonos i Roulotte

Redacció.- Aquest divendres 10 de març el Black Music Festival acollirà una de les perles de la seva 21a edició: el senegalès resident a Catalunya Momi Maiga, que actuarà a La Mercè de Girona. El jove virtuós de la kora combina jazz ètnic amb flamenc i sonoritats de les seves arrels i presentarà el seu disc debut Nio al festival.

La protagonista del segon cap de setmana del Black Music Festival és la nord-americana Lady Blackbird, la gran dama del jazz actual, que presentarà aquest dissabte 11 de març a L’Auditori de Girona el seu primer disc Black Acid Soul. Un disc de música soul filtrada amb jazz acústic i folk nord-americà on la seva veu càlida brilla i crema profundament.

També dissabte, a La Mirona, es repetirà el doble concert del grup de rock Los Deltonos, una de les formacions més veteranes de l’escena càntabra, i els mallorquins Roulotte. Un concert que ja es va poder viure a Mallorca la setmana passada, en el primer pas del festival per les Balears.

Diumenge 12 de març, la banda de hip hop castellonenca Blackfang actuaran al Teatre Bartrina de Reus. Una banda formada per set músics que beuen també del jazz i el funk i que al 2020 va guanyar el Premi Ovidi Montllor al millor disc de hip hop i electrònica. El mateix dia, el grup de gòspel-funk de Barcelona Live Choir actuaran a La Sitja de Fornells de la Selva amb un repertori ple de clàssics dels gòspel, així com de temes actuals del gènere.