Montblanc torna a l'Edat Mitjana

La XXVI Setmana Medieval de Montblanc se celebrarà des d'avui fins al 28 d'abril de 2013

La Setmana Medieval de Montblanc lliga una visió del passat amb un profund sentiment d’autoestima col·lectiva. No es tracta d’una visió religiosa o folklòrica, sinó històrica, és a dir, situada en el temps i, en el nostre cas, en el segle XIV, l’època daurada de la Vila Ducal.
La ubicació a Montblanc de la llegenda de Sant Jordi, per part de Joan Amades en el seu Costumari, obeeix a tres raons bàsiques: aleshores era la setena ciutat del Principat (Perpinyà, inclosa) en nombre d’habitants, la seu de Corts i de sojorn de la cort reial i Sant Jordi dóna nom a una dels quatre portals del magnífic recinte emmurallat.
Tot amb tot, l’èxit d’aquesta metamorfosi lúdica no és fruit de les pedres nobles i antigues de la Vila sinó de la seva gent i, molt especialment, de la vitalitat de la societat civil montblanquina organitzada, que ha sabut arrossegar l’Ajuntament i els establiments comercials.
La Setmana Medieval ha estat una bola de neu, que cada cop ha anat aplegant més persones, de tot tipus d’edat i condició. Una festa intergeneracional de debò, on poden participar plegats avis, pares i fills.