Mosaic Mediterrani

Coreògrafs del Mediterrani i música en directe de Maria del Mar Bonet

el 8 a L’11 i del 15 al 18 de maig es podrà veure al Mercat de les Flors Mosaic Mediterrani, espectacle de quatre coreògrafs de la Mediterrània interpretat per la jove companyia de L’Institut del Teatre IT Dansa, dirigida per Catherine Allard.
La peça de Nacho Duato, Jardí tancat, comptarà amb la música en directe de Maria del Mar Bonet.
IT Dansa, el projecte creat per L’Institut del Teatre com a un curs de postgrau i dirigit per Catherine Allard, presenta diferents coreografies de creadors catalans i valencians; tots ells, a més a més, estaran presents aquesta temporada al Mercat de les Flors.
IT Dansa, que enguany farà deu anys, ha aconseguit un important reconeixement, a L’hora que la majoria de ballarins i ballarines, una vegada finalitzat el seu període de formació, s’han incorporat a destacades companyies europees de dansa.
D’aquells inicis, ara es recupera Jardí tancat de Nacho Duato que comptarà amb la música en directe de Maria del Mar Bonet. Aquesta coreografia, estrenada el 1998 a L’antic Teatre Adrià Gual, va ser ballada per Duato i Catherine Allard. El coreògraf va partir de cants populars mallorquins de treball a la terra per crear un dels espectacles més vibrants del repertori D’IT Dansa.
Si Jardí tancat forma part dels orígens D’aquest projecte, el present està representat per Naked Thoughts, la coreografia de Rafael Bonachela que es va presentar a L’última edició del Festival Grec. Bonachela, coreògraf català instal·lat a Londres amb un incipient prestigi a la resta del continent, ha creat aquesta peça expressament pels ballarins D’IT Dansa.
Dos coreògrafs emergents simbolitzen el futur: Gustavo Ramírez i Nora Sitges-Sardà. Ell, ballarí format a L’Institut del Teatre, ha ballat pel Nederlands Dans Theater i el Hubbard Street Dance Chicago; ella forma part de la primera promoció D’IT Dansa i ha continuat la seva formació i experiència professional a Europa, treballant amb coreògrafs com Forsythe, Galili, McGregor o Preljocaj.

Etiquetes: