Mosaics de música àrab i jueva

L'Orquestra Àrab de Barcelona, Saba, Adolfo Osta, Youkalis actuaran al cicle del mes de juny

El Centre Artesà Tradicionarius oferirà durant tot el mes de juny el cicle àrab i jueu, Mosaic. En el cicle sonaran els ritmes magribins de L’Orquestra Àrab de Barcelona, els romanços amb arrel sefardita D’Adolfo Osta, les músiques orientals de Saba i el klezmer de Youkalis.
El cicle s’inicia demà divendres amb una formació que no es cansa de proclamar que la música ha de ser una gran eina de concòrdia, L’Orquestra Àrab de Barcelona, amb un repertori basat en les sonoritats D’arrel magribina. Actualment presenten el seu segon disc, Maktu.

El dia 12 de juny serà el torn de Saba, una formació de músics provinents d’Iran, Armènia i València dedicada a la interpretació de la miL’lenaria tradición musical persa, a més d’altres músiques populars de l’Orient Mitjà, l’Àsia Central i el Càucas, amb forts nexes d’unió entre elles (Armènia, Afganistan, Turquia…). Són unes músiques amb molt d’espai per a la creció personal a través de la improvisació basada en els sistemes modals d’aquestes tradicions, mugam azeri/armeni, dastgah persa, makam turc/otomà i rag afgà/índi.

La música D’Adolfo Osta, que actuarà el 19 de juny, prové des de diverses tradicions, i una de la que més L’ha atret ha estat la sefardita. Al seu darrer treball, Maravia recrea contes i vivències que han transmès mariners, pelegrins i comerciants, al llarg de la història i a través del temps.

Finalment, el dia 26 de juny serà el torn del sextet D’origen barceloní Youkalis, que s’inspira en les músiques populars D’arreu i, entre elles, el klezmer. Al C.A.T. presentarà el seu primer disc, Músiques populars del món.

Etiquetes: