Mostra Igualada celebrarà la 31a edició amb 47 espectacles, 4 companyies internacionals i 18 estrenes

Redacció.- S’ha presentat la 31a Mostra Igualada, fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, que tindrà lloc del 26 al 29 de març de 2020 i estrenarà direcció artística a càrrec de Ramon Giné. Mostra Igualada és el gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors cada any oferint una programació rica en formats, gèneres i estils amb espectacles per a infants a partir de 0 anys, joves i públic familiar. Com a fira, és el punt de trobada anual dels professionals del sector amb una Llotja i activitats adreçades a companyies i programadors per proveir les programacions familiars d’arreu del territori català i facilitar l’accés als circuits estatals i internacionals.
La programació
La 31a edició de la Mostra Igualada comptarà amb propostes de companyies que aposten per la innovació i per experimentar fora del seu espai de confort, amb l’objectiu de donar circuit i visibilitat a les propostes de risc amb qualitat. També s’hi podran veure els treballs de companyies emergents que surten al terreny de joc apostant pel teatre per a tots els públics, així com companyies multidisciplinars. Tampoc hi faltaran aquelles companyies veteranes i amb llarga trajectòria en el teatre per a tots els públics.
Pel que fa al contingut dels espectacles, són diverses les temàtiques que s’abordaran. El qüestionament dels cànons de bellesa imposats, el feminisme, la diversitat, la crítica social, les històries de joves desencantats amb la vida o de personatges silenciats, són alguns dels relats.
18 estrenes: 10 absolutes, 7 a Catalunya i 1 a l’Estat espanyol
Durant quatre dies la Mostra viurà l’estrena de 18 espectacles, 10 dels quals són estrena absoluta. D’aquests, destaquen Orbital, el nou espectacle de Farrés Brothers i cia, sobre relacions interplanetàries, òrbites humanes, ciència, poètica i humor; Camí a l’escola de la companyia Campi Qui Pugui, l’extraordinària història de tres germanes que sobrepassen totes les barreres, lluitant per aprendre; Marúnica de la Cia. Roberto G. Alonso, un viatge poètic i visual pel fascinant mon creatiu de la pintora surrealista Maruja Mallo i Valentina Quàntica de Cia de teatre Anna Roca que reivindica el reconeixement de les dones en el món de la ciència.
També es podran veure per primer cop a Catalunya 7 obres, entre les quals destaquen Volatineros de Nostraxladamus, una companyia de circ aragonesa amb més de 20 anys de trajectòria que portarà a Igualada un impressionant espectacle d’altura, multidisciplinar, poètic i visual per a totes les edats; La casa más pequeña de Yarleku teatro, Premi FETEN 2019 a la millor interpretació femenina, una obra que parla de la incertesa dels nens refugiats, que han d’abandonar el seu lloc d’origen sense saber quan tornaran; Nautilus, 20.000 llegües de viatge submarí de La Negra, una versió de la clàssica novel·la d’aventures amb una lectura actual, la història que contaria Juli Verne si l’escrivís avui; i KL’AA la teva cançó d’Inspira Teatre, un viatge musical del nen cap el descobriment del món, una experiència visual i sonora a través de la veu i la cançó, que formarà part del nou itinerari ‘Per als més petits’ per a infants de 0 a 3 anys.
4 companyies internacionals es podran veure a Igualada
Enguany la Mostra Igualada acollirà 4 companyies internacionals: una de França, una de Bèlgica i dues d’Anglaterra. Els francesos Cie. La Migration actuaran amb Landscape(s)#1, una proposta d’acrobàcies, funambulisme i circ contemporani maridada amb música percutiva africana. Els belgues Compagnie du Plat pays! amb Triple Buse, una peça còmica, desenfadada i esperançadora amb teatre físic, clown i circ que es podrà veure per primer cop a l’Estat espanyol. Pel que fa a les companyies angleses, Little Soldier Produccions presentarà (en anglès amb sobretítols en castellà) la imaginativa i provocadora The Ingenious Gentleman Don Quixote de la Mancha, una comèdia física amb música en directe que s’estrenarà a Catalunya; i Avanti Display portarà Full Circle, una peça trapella, experimental i còmica amb cubells com a element principal i la participació dels espectadors.