Més de 40 colles de trabucaires participaran a la XXVIII Trobada Nacional

Els trabucaires homenatjaran al President Companys el diumenge 25 D'abril al Castell de Montjuïc

El proper diumenge, 25 D’abril tindrà lloc la XXVIII Trobada Nacional de Trabucaires de Catalunya al Castell de Montjuïc, recentment recuperat per a la ciutat, on es faran activitats culturals, com L’observació D’estels i les actuacions dels esbarts, i es farà un homenatge en el lloc que van afusellar al president Companys a tots els qui han patit i van deixar la vida en aquest recinte.

A la Trobada, a més de participar-hi 46 colles de trabucaires D’arreu de Catalunya hi assistiran altres entitats com el Centre Excursionista de Muntanya, que és L’entitat organitzadora, la Federació Catalana dels Tres Tombs, el Casal Catòlic de Sant Andreu; L’Agrupació Astronòmica ASTER, L’Esbart Maragall, entre D’altres.

A partir de dos quarts de 10 del matí, es farà la recepció en el Pati D’armes. Primer entraran totes les colles i seguidament les autoritats amb L’himne dels trabucaires. Després dels parlaments, s’entregaran records als cap de colla i als representants de les entitats que hi col·laboren. En acabar tots sortiran en direcció al Fossar. L’Esbart Maragall començarà els seus actes en el Pati D’armes conjuntament amb la Federació Catalana dels Tres Tombs.

A 3/4 de 12 es farà L’Homenatge per la Pau al Fossar amb la lectura del poema i L’ofrena floral, les salves D’honor i les galejades dels trabucaires. A continuació, a partir de 3/4 D’1, es farà la Cercavila, les colles aniran galejant fins que arribin al pont, després tornaran al Pati D’armes. L’acte final de la trobada serà a 1/4 de 3 amb el ball de gitanes a càrrec de L’Esbart Maragall, més galejades i L’himne de ?Els Segadors’.

Al voltant D’aquesta trobada s’organitzen activitats paral·leles. La nit abans, la del 24 D’abril, hi haurà una visita guiada als Estels de Barcelona entre les 9 i les 11 de la nit. Durant la Nit D’estrelles, els trabucaires i acompanyants miraran les estrelles amb L’Agrupació ASTER que impartirà unes explicacions sobre el que s’observarà al cel en aquesta època de L’any.


A la foto, la colla de trabucaires del barri de Gràcia de Barcelona