MUD’13: Festival de Músiques Disperses

Del 8 al 22 de març se celebra a Lleida la setena edició del MUD, Festival de Músiques Disperses de Lleida, un festival pioner de neo-folk al nostre país

El MUD (nomenclatura abreviada de Músiques Disperses) és el festival de música folk organitzat per Guerssen i l’Ajuntament de Lleida, que se celebra a Lleida durant el mes de març des de fa set edicions. Una cita que ja té un pes dintre del mapa de festivals del gènere a nivell nacional i internacional i un festival que tracta el folk amb una sensibilitat especial, fet que el fa únic a nivell estilístic en tot l’Estat.
El MUD se celebra a dos sales de Lleida: Cafè del Teatre de l’Escorxador i Auditori Enric Granados.
Enguany el festival ha escollit fer una presentació prèvia a Barcelona i ho farà amb una artista d’excepció com és Alondra Bentley. Serà el divendres 1 de març a les 22 h. El divendres 8 de març el festival s’inaugura a Lleida amb l’actuació de Las Buenas Noches, gran banda de Sevilla absolutament aliena al show-business que enregistra música per a gaudir-la ells mateixos i que ja s’han marcat un parell de joies com “Aventuras domésticas” (2008) i “Un mal día lo tiene cualquiera” (2011).
El cartell d’aquesta edició el completen artistes i bandes com Maïa Vidal, Silvia Pérez-Cruz, A Jigsaw o Robin Williamson.  El dissabte 16 de març tindrà lloc un concert molt especial presentat com una mitja marató on s’oferiran cinc propostes: Ferran Palau (Anímic), Ocellot, Esperit!, Soledad Vélez i Isaac Ulam i José Domingo.