
11 febr. 2020 La Mulata presenta el videoclip Caçadors de bolets
Amb aquest videoclip, la banda llatinocatalana es postula com a grup de música ballable disposat a omplir els escenaris de festa major aquest proper estiu.
Caçadors de bolets és una de les cançons més escoltades del seu últim disc Tròpic del Mediterrani, publicat fa tan sols uns mesos. La banda llatinocatalana emmarca la cançó en una trobada d’amics al més pur estil mediterràniament, on una truita condimentada amb bolets especials converteix la bucòlica trobada en alguna cosa més que un sol radiant i uns quants somriures. La filmació ha comptat amb actrius i un important equip de rodatge, i ha esdevingut la producció més elaborada fins el moment per part del grup.
L’onírica història va acompanyada de la característica marenga ballable de La Mulata, mescla de patrons rítmics propis del merengue, la salsa i altres ritmes llatins que aporten un aire fresc, original i divertit. Tot i l’aire innocent del videoclip, no es pot evitar entrellucar certa crítica cap a les grans marques a través de la paròdia d’alguns anuncis de cervesa.
Més sobre La Mulata…
L’any 2014, amb l’auge de l’electrolatino a Catalunya, un grup de músics va decidir construir un projecte musical català basat en ritmes llatins. Naixia La Mulata, una banda l’esperit del qual és prendre com a referent grups de música no electrònica de l’amèrica llatina i mesclar aquest estil amb la manera d’entendre la música de festa major a Catalunya.
L’any 2017 La Mulata va publicar el seu primer disc Marenga. Aquest primer treball va ser gravat i mesclat per Ricard Puigdomènech (ex Loquillo Y Los Trogloditas i ex Strombers) i Guillem Realp (Oques Grasses), i masteritzat per Jordi Solé. També compta amb col·laboracions de Doctor Prats, Dr. Calypso, i Ju. L’àlbum es basa en el merengue i la salsa, amb detalls de reggae, folk i hip-hop. El CD es compon de 12 temes d’entre els quals destaquen els singles Però i Bati l’ou.
Enguany, la banda presenta el seu nou treball Tròpic del Mediterrani. En aquesta ocasió, i sense abandonar l’essència del merengue i la salsa, el grup explora un ventall més ampli de ritmes i estils propis de països caribenys com la bachata, el reguetón, la samba o el boogaloo, amanits amb tocs propis de l’imaginari català i punts de trobada amb la música més actual. El treball es situa conceptualment en una illa lliure i tropical, on el mestissatge és el que la defineix per antonomàsia. L’àlbum compta amb un repertori pintoresc de 12 cançons, on hi podem trobar la col·laboració d’Arnau Aymerich, Toni Josep Corrales i Víctor Launes d’Ebri Knight, de Guillem Boltó (Dr. Prats) i la participació de Joan Palà (Txarango). La producció del disc ha comptat amb la participació de Marc Martin i ha estat gravat i mesclat a l’estudi La Vall per Nacho Fisac, Santi Maspons i Marc Martin.