Mumusic Circus, Cia. Passabarret i l’espectacle ‘Mur’, entre els guanyadors dels IX Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya

La versió circense del llibre de Prudenci Bertrana ‘Josafat’, de la companyia Passabarret, guanya el V Gran Premi BBVA Zirkòlika

Redacció.- L’espectacle multidisciplinar i participatiu Flou Papagayo de Mumusic Circus, un dels grans èxits de la passada Mostra d’Igualada, i l’espectacle de circ social Mur de Cia³, han guanyat, respectivament, els premis als millors espectacles de carrer i sala dels IX Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya. També ha obtingut premi la companyia Teatro nelle Foglie per Balada de Tardor, l’espectacle de teatre d’ombres, mim, acrobàcia aèria i clown que obté el premi al millor espectacle de carpa.
D’altra banda, el V Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ se l’emporta la companyia de Valls Passabarret per la primera versió en clau de circ de la novel·la Josafat, de l’escriptor Prudenci Bertrana. El premi, que consisteix en una dotació de 20.000 euros per vàries funcions de l’espectacle durant l’any 2019, el concedeix la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX.
La resta de guanyadors dels IX Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya, que s’han lliurat a El Born CCM, han recaigut en el número d’acrobàcies aèries Milovati de la companyia Voël (millor número de circ), l’espectacle Briks de Cirk’Crash (millor espectacle o entrada de pallassos), Mireia Miracle (millor artista emergent), l’exposició Papers de Circ de Ramon Karoli (millor iniciativa per a la projecció del circ), Pablo Potocnjak per El senyor de les Baldufes (premi especial), l’espectacle Mr Alret de Moi Jordana (premi de votació popular) i Fakir Kirman (premi a la trajectòria). Els premis estan organitzats per la revista de circ Zirkòlika amb la implicació de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i compten amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.