El Museu de la Música inaugura l'exposició "Les guitarres d'en Quico Pi de la Serra" amb instruments cedits per l'artista

Estarà oberta al públic fins al 28 d’abril de 2019

“Les guitarres d’en Quico Pi de la Serra” és l’exposició que inaugura la temporada del Museu de la Música. Una mostra que es podrà veure fins al 28 d’abril de 2019 i que recull la magnífica col·lecció de guitarres que Quico Pi de la Serra, un dels músics de més relleu en la historia sonora i col·lectiva del país, ha anat recollint a diversos continents durant la seva trajectòria vital. Objectes tots ells íntimament lligats a la seva labor musical i la seva experiència artística i de vida.
Malgrat Quico Pi de la Serra ha dedicat la seva vida artística a la cançó d’autor i al blues, el seu interès pels instruments musicals va molt més enllà d’aquests estils. Així ho demostra la seva col·lecció personal, amb peces de nombrosos estils musicals, èpoques o localitzacions, i que tenen un gran interès organològic, històric i social.
Quico Pi de la Serra ha anat adquirint aquests instruments al llarg dels seus viatges, sempre amb la intenció d’aprendre de la cultura musical de cada lloc, i els ha anat utilitzant en els seus discos o en els programes de ràdio o televisió que ha conduït. Així doncs, són peces clau dins la seva trajectòria professional, i estan estretament relacionades a les seves vivències personals.
Destaquen les seves primeres guitarres, el sitar amb el qual va aprendre a tocar música hindú o el llaüt-guitarra alemany que apareix a la portada d’un dels seus discs. També hi trobem instruments de Centre-Amèrica i Sud-Amèrica, com un singular guitarrón de San Juan de Chamula o els cordòfons de Puertro Rico. Altres instruments destacables són les magnífiques guitarres archtop, una de les quals va pertànyer a George Benson.
Per tal d’aprofundir més en la figura de Pi de la Serra, el dia 16 de desembre el músic farà un concert a la sala de teclats del Museu. Aquesta activitat es completarà amb dues visites guiades per Quico Pi de la Serra els dies 24 de gener i 21 de març de 2019.
L’exposició “Les guitarres d’en Quico Pi de la Serra” neix de l’acord de cessió de la col·lecció que l’intèrpret i el Museu de la Música han signat per un període de deu anys. D’aquesta manera, fins l’any 2028 la col·lecció completa de 115 instruments de Pi de la Serra romandrà en els fons de la institució, on s’ha inventariat, condicionat, documentat, fotografiat i es preveu la seva inclusió en el catàleg en línia del Museu de la Música.