Music & Films 2012

6a Mostra de Cinema Documental Musical

Arriba a Girona una mostra dels magnífics documentals musicals que s’han projectat en les diferents edicions del Festival Internacional de Cinema Documental Musical de Barcelona In-Edit Beefeater. Aquesta mostra, organitzada pel Museu del Cinema i per la Casa de la Música de Salt · Girona, comptarà amb la col·laboració del Cinema Truffaut, que acollirà les projeccions dels quatre documentals.
Dimarts 6 de novembre a les 20.30 al Cinema Truffaut. Preu entrada: 3 euros
Adrià Puntí de Xavier Puig i Raimon Fransoy (Catalunya, 2012) 70 minuts
Quatre minuts repassen la carrera sencera de l’ex-Umpah-Pah. Un dramàtic punt i apart ens presenta el Puntí d’avui: agut, reflexiu, delirant, complex. Al seu carrer, tocant a la plaça del seu poble o emocionant-se en parlar. No havia estat mai tan a prop.
Dimarts 13 de novembre a les 20.30 al Cinema Truffaut. Preu entrada: 3 euros
Queen Days of Our Lives de Matt O’Casey (Regne Unit, 2011) 110 minuts
Un extens documental per a una carrera bíblica. La seva història, de grup uncool a força dominadora global, de teloners de Mott the Hoople al Live Aid, explicada disc per disc (i anècdota per anècdota), amb el superb estil BBC. No estava tot dit, ja ho veieu.
Dimarts 20 de novembre a les 20.30 al Cinema Truffaut. Preu entrada: 3 euros
From Texas to Arbúcies de Raúl Cuevas (Catalunya, 2010) 72 minuts
Barbacoa al peu de Montserrat! No és un vídeo gravat pel nostre sogre, sinó converses entre Anímic (Collbató, CA) i Will Johnson (Denton, TX), de Centr-o-Matic i South San Gabriel. La unió del prolífic indie-folkie texà i els autosuficients folkies comuners bull dins de la metafòrica marmita de les cultures, amb barreres lingüístiques no-greus i gran sintonia en els aspectes musicals i espirituals.
Dimarts 27 de novembre a les 22.30 al Cinema Truffaut. Preu entrada: 3 euros
Papagordo. En casa de Raimundo Amador (Espanya,2011) 60 minuts
Herois en sabatilles. El malnom que fa servir la seva néta titula un documental familiar com pocs. Aquest no és el geni de la guitarra, sinó el client de la peixateria, pare de sis fills, que es queixa dels ronyons. Un talent universal atiat per la família, l’afecte i la llar.