Música, dansa i activitats especials els dissabtes al ‘MACBA es viu’

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona obre les seves portes tots els dissabtes fins a les 21 hores

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona obre les seves portes tots els dissabtes fins a les 21 hores, oferint una programació divertida i original per tal de viure i descobrir l’art contemporani d’una manera lúdica i diferent. A les 19 hores s’inicien les activitats del ‘MACBA es viu’: programes sorpresa, música, propostes artístiques experimentals i dansa, que ens acosten a tot allò que l’art contemporani ens pot oferir. Una ocasió perfecta per gaudir de les manifestacions culturals més innovadores envoltats d’art, al cor de Barcelona, tot prenent una Moritz.
Programa
? 4 de gener. Música: Albert Almakx i miKegineR. Reflexions en plástic. Els DJ Albert Almakx i miKegineR posen música a l’exposició Art, dos punts. Barrejant vinil i cel·luloide, documental i llenguatge cinematogràfic, creen paisatges experimentals, avantguardistes i electrònics que conviden l’espectador a reflexionar sobre els moviments d’agitació política i social que van desembocar en els conflictes bèl·lics que van marcar la història d’Espanya i Europa durant la primera meitat del segle XX.
 
? 11 de gener. Música: Vaig tocar amb les mans: Guillamino & the Control Z’s. David Gutiérrez Camps i Frédéric Beaumont signen aquest documental sobre l’últim treball del músic Guillamino amb els Control Z’s.
Sinopsi
Després d’un any d’experimentació, Guillamino torna al soul i enregistra un disc a l’antiga amb els Control Z’s. Tots el músics toquen alhora, es grava amb cinta magnètica i la presa bona és la presa bona. Vaig tocar amb les mans deconstrueix una de les cançons del disc detallant-ne el procés de creació, des del primer apunt sonor, fins a l’enregistrament final.
? 18 de gener. Propostes d’artistes: Gabriella Ciancimino. L’artista Gabriella Ciancimino (Palermo, 1978) participa a l’exposició Davant dels ulls que el MACBA acollirà des del 24 de gener. Aquesta activitat ens acosta al procés de creació de l’obra de Ciancimino per a l’exposició.
? 25 de gener. Dansa: Àngels Margarit. Capricis (fragment). La coreògrafa Àngels Margarit adapta al MACBA un fragment de l’espectacle Capricis, presentat al Grec 2013. Un violinista i 7 ballarins acompanyaran Àngels Margarit en aquesta traducció al moviment dels 24 capricci de Niccolò Paganini.