Música emergent en un monestir romànic

El Festival El Gat Bornaix porta Delên, El Petit de Cal Eril i Miss Carrussel al monestir de Sant Miquel de Cruïlles

El Gat Bornaix proposa tres actuacions D’artistes emergents que integren l’escena emergent cridada a renovar la música catalana. Són Dêlen, El Petit de Cal Eril i Miss Carrussel.
Les tres formacions estan composades per artistes joves que tenen moltes coses a dir però que tot just han publicat el primer disc o estan a punt de fer-ho. Com a nexe comú, tots ells estan recuperant els elements del folk tradicional barrejant-los amb les estètiques independents contemporànies.

El festival El Gat Bornaix té lloc el diumenge 14 de juny a partir de les set de la tarda a L’antic claustre del monestir de Sant Miquel de Cruïlles. L’entrada només costa cinc euros i inclou L’exposició de fotografies de Jordi Rafel.

Música emergent en un escenari històric
El monestir de Sant Miquel de Cruïlles és una de les mostres D’art romànic més importants que s’han conservat al Baix Empordà. Després de molts anys en decadència, aquest edifici serà finalment rehabilitat i reunirà les condicions per tal que els visitants puguin descobrir-lo.

La primera acció que han endegat els veïns de la zona per donar a conèixer la potencialitat de L’espai és el Gat Bornaix, una vetllada musical a L’aire lliure, a L’antic claustre del monestir. Es tracta D’una proposta basada en L’escena emergent catalana, amb grups novells molt ben considerats per la crítica musical.

Què és un gat bornaix?
Gat bornaix és la forma com s’ha conegut tradicionalment al gat mesquer o geneta en alguns racons de L’Empordanet, especialment a les Gavarres. Aquesta forma lingüística tan pròpia del territori corre perill de quedar en desús i per aquest motiu es vol reivindicar. I és que el seu àmbit és tan reduït que ni tan sols figura a obres de referència com el diccionari Alcover-Moll.

Etiquetes: