Música mediterrània religiosa i tradicional a Barcelona

Cherifa Kersit, Yasmin Levy, Asikides, Elena Ledda i Aksak formarn part de la programació

El nou cicle de Músiques de la Mediterrània, organitzat per L’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), inclou enguany cinc concerts de música religiosa i tradicional que tindran lloc a la primavera – D’abril a juny – i a la tardor – de novembre a desembre – de 2009, en dos espais especialment adequats per a la música D’aquestes característiques: L’església de Sant Felip Neri i el Petit Palau de la Música Catalana.
La selecció D’artistes que es proposa vol ser una representació de bona part dels pobles, cultures, regions i llengües de la Mediterrània. Amb aquest objectiu, s’han inclòs artistes procedents del Magreb (Marroc), dels països de la ribera est del Mediterrani (Israel), així com D’altres regions D’Europa (els Balcans, Grècia i Sardenya). Tots ells interpreten des de música antiga cristiana fins a cants religiosos i profans D’ètnies gitanes o música tradicional magrebina. A més, tots ells atresoren una trajectòria musical molt diversa i reconeguda, fruit de la riquesa de les seves interpretacions i de la gran la varietat instrumental.

El concert inaugural es farà avui dimarts al Petit Palau de la Música Catalana i anirà a càrrec de Cherifa Kersit. La seva trajectòria L’ha portat a ser una de les millors cantants Cheikhats – dones lliures portadores D’una antiga tradició poètica. Les cançons de Cherifa tenen un ritme de L’Ahidous, el cant i la dansa tradicional dels poblets de L’Atles Mitjà.

Entre la resta de la programació s’hi troba Yasmin Levy, Asíkides, Elena Ledda, Alsak, una selecció de propostes musicals del Magreb, L’Àfrica, L’Àsia, tallers, un mercat gastronòmic, un concert de Souad Massi i conferències relacionades amb el patrimoni cultural, turisme i literatura algeriana.