Música per a tots els gustos

Barcelona es prepara per transformar-se en una Ciutat-Concert

El dissabte 4 de juny a partir de les sis de la tarda Barcelona es transforma en una Ciutat-Concert: 3.000 joves estudiants de les diferents escoles de música de la ciutat sortiran al carrer per fer-se sentir i posar la banda sonora a tots els racons de Barcelona amb 50 concerts gratuïts i simultanis. Barcelona Ciutat-Concert convida a gaudir D’una manera diferent dels espais singulars que amaga la ciutat comtal amb tot tipus D’actuacions musicals. Només cal escollir el lloc i l’estil de música.

Els concerts es faran a llocs emblemàtics com el Museu Picasso, el Pati Manning, el CaixaForum, el Monestir de Pedralbes o el Palau Robert; punts turístics com el Zoo, el Tibidabo o el Castell de Montjuïc; terrasses D’hotels i restaurants com L’hotel W, el Mandarin Oriental, L’Arts, el Bestial o L’Attic; i també a diferents Biblioteques i Centres Cívics de la ciutat.

Pel que fa als estils musicals, es podrà escollir entre formacions de caire clàssic com orquestres simfòniques, música de cambra, recitals de piano, òpera i cant coral; qui ho prefereixi podrà optar per concerts de swing, amb Big Bands, grups de jazz i cors de gospel; els més marxosos poden gaudir de pop-rock, música celta, funk, rap i hip-hop; i per als més alternatius, sessions de DJ?s i música electrònica, o música popular i tradicional.

Paral·lelament, a Barcelona Ciutat-Concert també s’inclouen activitats complementàries a diversos espais, com un Taller de Musicoteràpia, dansa i percussió amb pilotes de bàsquet i fins hi tot, la presència D’un fisioterapeuta en un dels concerts per tal de que els músics tinguin sempre els músculs ben afinats.

La iniciativa Barcelona Ciutat-Concert ha estat impulsada per L’Associació Cultural SecretsBCN, amb L’objectiu D’entendre les Escoles de Música com una inversió educacional i aconseguir que els joves músics de la ciutat en siguin els protagonistes. La voluntat de L’organització és que aquesta diada s’acabi convertint en una festa amb caràcter anual on tots els barcelonins i barcelonines vagin descobrint D’una manera diferent a L’habitual tots els secrets que amaga la seva ciutat.

Etiquetes: