Música i pintura en directe al Traç Tocat, la proposta inaugural del Festival l'Estrany

Una trentena d’artistes plàstics i de street art realitzaran les seves obres en directe durant l’actuació musical de Tias&waitinTom

El Festival de Música Insòlita i Electrònica de Banyoles presenta Traç Tocat, la proposta inaugural d’aquesta sisena edició que tindrà lloc el proper divendres 1 d’agost a les 19h a la Plaça Major de Banyoles. L’espectacle, que uneix música i pintura comptarà amb l’actuació musical de Tias&waitinTom, mentre que al seu voltant s’hi trobaran artistes vinguts d’arreu de Catalunya creant en directe les seves obres plàstiques i de street art a partir de la inspiració que els transmeti el duet Berlinès.

L’Estrany es caracteritza per la constant recerca de nous formats en els espectacles del festival per oferir propostes innovadores basant-se en la fusió i l’experimentació artística. Seguint aquesta filosofia, Traç Tocat resulta un clar exemple d’aquest caràcter inquiet, unint a més de 30 artistes per realitzar un espectacle conjunt al bell mig de la ciutat de Banyoles.

L’espectacle començarà a les 19h de la tarda i durant una hora i mitja Tias&WaitinTom, mostrarà al públic per primera vegada a l’Estat Espanyol el seu repertori de profundes melodies formades per la veu de Tias i bases electròniques de Tom, al mateix temps que els artistes en realitzen la seva interpretació plàstica. Entre els artistes que pintaran en directe s’hi troben el reconegut artista visual Quim Moya, els Banyolins Jordi Martínez i Albert Pascual i el Gironí fundador de la plataforma Art Cluster Jofre Oliveras. L’endemà de l’espectacle les obres s’exposaran al bar 800, espai on també hi ha programació musical en el marc del festival L’Estrany (Tribase dissabte 2 d’agost a les 20h).

Els bars de la Plaça Major com a col·laboració amb el festival oferiran un 20% de descompte a les persones que vinguin amb la polsera de L’Estrany. La polsera de L’Estrany, que és vàlida pels dies 1 i 2 d’agost es pot adquirir telemàticament i de manera anticipada per 5€ a través la web del festival fins el 31 de juliol (www.estrany.info/entrades) o bé a la taquilla dels mateixos espais abans de cada espectacle per un preu de 7€.

L’Estrany, Festival de Música insòlita i electrònica de Banyoles neix el 2009 amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles per oferir sonoritats d’avantguarda a la ciutat de Banyoles per a gent d’arreu. És un festival visionari, niu de noves tendències que es basa en la recerca contínua de nous emergents i propostes innovadores per oferir cultura d’última generació en un entorn privilegiat.