Música russa i ballet al Castell de Sant Marçal

Un concert amb L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i el Jove Ballet de Catalunya

El proper divendres 2 de juliol, L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) i el Jove Ballet de Catalunya oferiran el tradicional concert al marc incomparable del Castell de Sant Marçal. Un espectacle fet amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de L’Ajuntament de Cerdanyola i de diverses empreses, entitats i establiments comercials de la ciutat. El concert tindrà lloc a les 22h. als Jardins del Castell de Sant Marçal a Cerdanyola del Vallès.

La temàtica es basa en part del llegat de quatre compositors molt representatius de la música clàssica russa: Rimski-Korsakov, Khachaturian, Borodín i Prokófiev. Precisament D’aquest últim és L’obra central del concert, Romeu i Julieta, un ballet basat en L’obra original de William Shakespeare que L’AMCV ha adaptat per a L’ocasió amb coreografia del Jove Ballet de Catalunya i narració de L’actor i filòleg local Antonio Luengo.

El Jove Ballet de Catalunya (JBC) és una companyia juvenil de dansa fundada el 2002. Integrada per una trentena de ballarins i ballarines D’entre 8 i 20 anys, exerceix de trampolí entre els darrers anys de formació i el món de la dansa professional. Antics ballarins del JBC han continuat les seves carreres professionals al Corella Ballet, Washington Ballet School, Central School of Ballet, Ballet Biarritz II, etc. El JBC ha acumulat més de 300 premis nacionals i internacionals i, ha actuat arreu D’Espanya, així com a Anglaterra, Estats Units, França, Alemanya, Suïssa, Finlàndia i Itàlia entre d’altres. Marta Bustamante és la directora artística D’aquesta companyia.

La Banda de L’AMCV és la formació fundadora de L’entitat i ?alhora? la seva pedra angular en L’actualitat. Des de L’any 2002, no ha faltat mai a la cita amb el concert del Castell de Sant Marçal, on ha demostrat que és una banda que assumeix riscos i que és capaç de superar molts reptes. Està formada per uns 65 instrumentistes de vent, corda i percussió D’entre 13 i 54 anys. El seu director és Gerard Pastor.
 
La Coral de L’AMCV, que també participa a L’espectacle, va néixer L’any 2004. Cantarà les Danses Polovsianes del príncep Ígor D’Aleksandr Borodin. Enguany aquesta formació estrena director: Manel Cubeles.
 
És una bona oportunitat  per a gaudir de la Banda i la Coral de L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès( AMCV) amb 30 ballarins del Jove Ballet de Catalunya, en un gran muntatge.