Musica’t Pals 2022 aferma la seva aposta per la música en català

Cesk Freixas, Joan Dausà, El Petit de Cal Eril, Dàmaris Gelabert, Marcel i Júlia, Els Atrapasomnis i Clara Peya configuren el cartell de la tercera edició

Redacció.- Després que el 2021 se celebrés marcat per les restriccions derivades de la pandèmia, aquest estiu el festival Musica’t Pals recupera la normalitat amb una tercera edició de luxe. La proposta, consolidada com una de les cites imprescindibles de l’estiu empordanès i de les comarques gironines, segueix creixent, alhora que aferma la seva aposta pel territori, la llengua catalana i la proximitat. Aquest matí s’ha presentat el cartell d’enguany en roda de premsa a Ca La Pruna, amb la presència de l’alcalde Pals, Carles Pi Renart; la regidora de Cultura, Mireia Bonilla; el productor del festival Musica’t Pals, Roger Vidal; i la presència telemàtica d’alguns dels artistes del cartell.

El cartell de la tercera edició del festival palsenc, que arrencarà el 16 de juliol i s’allargarà fins el 20 d’agost, inclou noms d’allò més destacats, diversos i per a tots els públics: Cesk Freixas, Joan Dausà, El Petit de Cal Eril, Dàmaris Gelabert, Marcel i Júlia, Els Atrapasomnis i Clara Peya. I a això s’hi suma un factor diferencial que cal tenir en compte: alguns concerts són de franc, alhora que d’altres tindran un preu veritablement popular. Alguns dels artistes programats s’han connectat telemàticament i tots han coincidit en l’entusiasme comú envers la cita palsenca: Els Atrapasomnis, Cesk Freixas i Joan Pons (El Petit de Cal Eril). Alhora, Joan Dausà ha enviat una salutació en forma de vídeo.

«Diferenciant-se d’altres festivals massificats, Musica’t Pals té una proposta que vol que l públic assistent visqui una experiència agradable, incloent propostes familiars per a tots els públics», ha explicat la regidora de Cultura, Mireia Bonilla. La tercera edició del festival, un any més, oferirà la millor música al millor preu (si és que n’hi ha, de preu). «Musica’t Pals continua fidel a la seva filosofia que vol maridar territori, proximitat i cultura catalana», ha resumit el productor Roger Vidal. «Enguany comptem amb 7  noms d’artistes catalans de primer nivell: propostes transversals que poden agradar qualsevol amant de la música i la cultura», ha afegit Vidal.

Encetarà el cicle Cesk Freixas el dissabte 16 de juliol amb un concert gratuït: el reconegut cantautor del Penedès presentarà ‘Memòria’, el vuitè disc de la seva carrera, que va publicar l’any 2021 després d’haver aconseguit un suport extraordinari a través d’una campanya de micromecenatge. També serà gratuït el concert familiar de Els Atrapasomnis (el 13 d’agost). La resta de propostes tindran preus veritablement populars que oscil·laran entre els 4 i els 14 euros, en funció del concert:  Joan Dausà (23 de juliol), El Petit de Cal Eril (29 de juliol), Dàmaris Glabert (31 de juliol), Marcel i Júlia (12 d’agost) i Clara Peya (20 d’agost). Seran un total de set assalts que s’aniran celebrant a dos espais del municipi empordanès: a Ca la Pruna i a la zona del Pavelló. Artistes de renom i de gran qualitat dirigits al públic que gaudeix escoltant música, en la que serà una proposta familiar i per a tots els públics. A més, com a novetat, enguany hi haurà servei de bar i foodtruck a disposició de les persones assistents.

Va ser el 2020 quan el Musica’t Pals va prendre el relleu al cicle de Concerts a la Fresca (que van arrencar l’any 2016), essent una de les poques propostes que van mantenir-se tot i la pandèmia de COVID-19. El Musica’t Pals està organitzat per l’Ajuntament de Pals i produït per la promotora Dmusical. Les entrades poden adquirir-se a través del web del festival i, pels concerts gratuïts, també hi haurà reserva d’entrades online per qui vulgui assegurar-se entrar al recinte: www.festivalmusicat.cat