Músics de jazz a Nova York

La fotògrafa Lourdes Delgado presenta L'exposició al Museu Etnològic del Montseny

El Museu Etnològic del Montseny acull  Músics de jazz a Nova York. Entra a casa seva!, una exposició de la fotògrafa Lourdes Delgado. Es tracta D’una selecció de les més de 450 fotografies que formen el projecte Jazz a Nova York: Una comunitat de visions, realitzat entre el 2000 i el 2007. El projecte examina com viuen els músics de jazz a Nova York i investiga el jazz des D’un punt de vista social, econòmic i cultural. A diferència de la major part de la fotografia de jazz que existeix, les imatges mostren els músics a casa seva, més com a ciutadans que com a artistes.

Per aquesta exposició organitzada pel Museu Etnològic del Montseny i seguint les pautes del projecte, Lourdes Delgado, ha escollit 45 músics de diferents edats, nacionalitats, cultures i tendències musicals. Així, al costat de llegendes del jazz com Ron Carter, Candido Camero, Benny Golson i Kenny Barron podem trobar-hi també figures capdaventeres com Dave Douglas, Butch Morris, Luciana Souza i Jeff Ballard; així com una representació de músics joves com Lionel Loueke, Anne Mette Iversen, Robert Glasper i Dan Weiss. La fotògrafa va demanar-los que decidissin com volien ser fotografiats, i només va fer una fotografia per persona, emulant el procés de coL’laboració i de presa única que caracteritza el jazz.

Un element singular de L’exposició, que es podrà visitar fins al diumenge 27 de juny al Museu Etnològic del Montseny, és que L’autora ha demanat a cada músic fotografiat una peça del seu repertori com a carta de presentació pels visitants.

Un altre acte vinculat a L’exposició i a la celebració del Dia Mundial de la Música serà el concert Arbúcies JAZZ, que tindrà lloc el 18 de juny a les 8 de la tarda, coordinat per Jeff Ballard (bateria de jazz de renom internacional) amb músics de diferents cultures que viuen a Arbúcies: Guillermo Duro “El Galleguito” (acordió), Zelea Campau “Dutzo” (acordió), Jesús Torrent (guitarra) i Lamin Manneh (percussió). El repertori inclourà peces musicals romaneses, argentines, catalanes, gambianes i nord-americanes.

Etiquetes:
,