Músiques en l'antiguitat, nova exposició organitzada conjuntament per l'Obra Social "la Caixa", el Musée du Louvre i el Musée du Louvre-Lens

Amb 373 peces, la mostra es podrà visitar del 9 de febrer al 6 de maig de 2018 a CaixaForum Barcelona

Redacció.- El cant de les sirenes gairebé causa la perdició d’Ulisses. La música i els sons embruixen, sedueixen, consolen, espanten i estimulen els sentits des de temps ancestrals; també són presents en els grans esdeveniments de la vida pública i privada. L’origen dels nostres sonalls, flautes, arpes, platerets, orgues, castanyoles i una infinitat d’instruments moderns es remunta a milers d’anys enrere.
De l’Iran a la Gàl·lia, l’exposició Músiques a l’antiguitat aplega un conjunt excepcional de 373 peces delicades procedents, en la seva major part, de les col·leccions del Musée du Louvre, i també d’unes vint institucions internacionals, entre les quals hi ha el Metropolitan Museum de Nova York, els Musei Capitolini i el Museu Nacional d’Atenes. Des dels segells cilíndrics mesopotàmics fins als relleus monumentals romans, passant pels papirs egipcis i els vasos grecs, algunes de les peces mai no s’havien exhibit abans.
El recorregut de la mostra inclou també una sèrie de dispositius sonors, gràcies als quals és possible escoltar reconstitucions de sons d’instruments antics, així com el cant més antic del món que es coneix fins avui. L’exposició recorre tres mil anys d’història i és fruit de l’aliança estratègica amb el Musée du Louvre per a l’organització conjunta d’exposicions al nostre país.
Músiques a l’antiguitat es podrà visitar del 9 de febrer al 6 de maig de 2018 a CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).