Portada de "Nadal Mix 2023"

“Nadal Mix 2023”, el disc de Nadal dels artistes de la música urbana en català

Hi participen The Tyets, Mushkaa, Triquell, Figa Flawas o Maria Hein

Redacció.- Avui, 12 de desembre, surt “Nadal Mix 2023” (Luup Records) un disc col·lectiu de nadales on hi han participat una trentena d’artistes de la música urbana en català. El disc presenta una gran varietat de nadales, algunes amb un toc clàssic nadalenc i altres amb un gir més modern i humorístic. Cada artista ha aportat la seva visió única, creant una col·lecció que satisfarà tots els gustos. Des de col·laboracions fins a singles independents, aquest disc promet ser històric, capturant l’essència de l’escena musical catalana actual.

La idea, que va sorgir fa uns mesos en una conversa entre Roots i The Tyets, ha estat coordinada i dirigida per Roots (conegut especialment per ser el productor de Mushkaa). Ell mateix també participa en alguns dels temes del disc com a productor, a part de firmar el disc, on col·laboren els següents artistes: 31FAM, Mushka, GretaRootsFlashy Ice Cream (Delirics), The Tyets (Luup Records), Figa Flawas (Halley Records), Triquell (Halley Records), Galgo Lento (Luup Records), Maria Hein (Hidden Track Records / Pèrtiga Music), dani6ixIZZKIDENMATUKuu (Luup Records), Lluc (Delirics), Socunbohemio (Vida Records), Martigo (Luup Records), Ferran Palau (Hidden Track Records), Sr. Chen (Montebello Agency), Dan Peralbo i el Comboi (Montgrí), CalagherAymaxTropikoAbeBoom Boom Fighters (Propaganda pel Fet!), COOKAH P (Propaganda pel Fet!), MassaviuSexenni (Delirics), Xicu (Delirics) i En Nisu.

A la llista de cançons del disc, hi ha tant artistes consagrats com artistes emergents dibuixen el futur de l’escena musical catalana. Tots ells han preparat noves nadales, alguns en col·laboracions, altres com a senzills propis, però el més important és que cadascú s’ha servit dels seus referents i la seva sonoritat, de manera que, al disc, hi ha nadales per tots els gustos: algunes juguen amb els referents nadalencs més clàssics i d’altres acosten l’imaginari nadalenc al vocabulari juvenil, molt utilitzat en la música urbana.

Ja es pot escoltar “Nadal Mix 2023”: