Nadal ple de màgia a CosmoCaixa Barcelona

Espectacles de màgia, laboratoris de ciència i iL'lusionisme, visites guiades a L'exposició Abracadabra, omplen D'iL'lusions les festes nadalenques

Amb motiu de la inauguració de L’exposició Abracadabra, Il·lusionisme i ciència, aquest Nadal CosmoCaixa ofereix als seus visitants tot un ventall D’activitats que combinen ciència i iL’lusionisme en la proporció justa per aconseguir que aquestes siguin unes festes realment màgiques! Des de les actuacions dels mags Lari i Edgard, fins als laboratoris Màgia i ciència i Darwin viatger i la visita a la nova exposició temporal Abracadabra, on podrem convertir-nos en mags, conèixer els secrets de L’art de la màgia i entendre com interpreta el nostre cervell la realitat. Aquestes i altres activitats són les que proposa L’Obra Social ?la Caixa? a CosmoCaixa Barcelona amb motiu de les festes de Nadal.

NOVA EXPOSICIÓ TEMPORAL: ABRACADABRA. IL·LUSIONISME I CIÈNCIA    

Convertir-se en protagonista de la peL’lícula La mosca, practicar la teletransportació, veure levitar un gran engranatge, créixer i empetitir com ho va fer L’Alícia al país de les meravelles’ Els visitants de L’exposició Abracadabra a CosmoCaixa Barcelona podran experimentar totes aquestes iL’lusions i moltes més, creades pels sentits.

El cervell és una fàbrica D’iL’lusions. Però, què és una iL’lusió? És un producte mental, resultat de fenòmens sensorials i cognitius, una combinació entre el que es percep de la realitat i el que se n?espera. El nostre cervell és el responsable de tot aquest procés.

Crear una il·lusió és preparar tots els ingredients per fer possible la percepció D’una realitat improbable. En aquesta tasca, hi intervenen les disciplines més variades, des de la psicologia fins a les tècniques de comunicació, les arts escèniques, la física, la química, L’arquitectura, L’enginyeria o la matemàtica. Ciència i tecnologia treballen conjuntament per crear un món D’il·lusions.

Abracadabra, organitzada per L’Obra Social ?la Caixa?, mostra la base científica de L’iL’lusionisme i convida a descobrir com s’aconsegueix la sensació que el que és impossible resulti probable als nostres ulls. En la mostra, completament interactiva, no hi falten experiments i trucs. Aquest recorregut màgic el podrem gaudir a CosmoCaixa fins al març del 2011.

Dies 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre de 2009 i 2, 3, 4 i 5 de gener de 2010, de 10 a 20 h. Activitat inclosa en L’entrada del Museu

ESPECTACLE DE MÀGIA

El mag Lari presenta Somriures i màgia. The second of magic, espectacle sorprenent i divertit D’aquest mag, un dels grans mestres de L’il·lusionisme. Aquest espectacle elegant, irònic i divertit farà les delícies de grans i petits. Aparèixer i desaparèixer, trucs en què es combinen les llums, la música i L’humor al llarg D’una hora per aconseguir que L’impossible sigui probable per als nostres sentits. Tot és possible en el món de les il·lusions.

Dimecres 23 a les 18 h i dijous 24 de desembre a les 13 h. Preu sessió, 2 ?. Tarifa reduïda, 1,5 ?.

Instants és L’altre espectacle de màgia que ofereix CosmoCaixa Barcelona, a càrrec del mag Edgard. Un show per a tots els públics, visual, participatiu i amb una gran posada en escena. Aquest gran mestre de L’il·lusionisme, per art de màgia, entusiasma el públic.

Dies 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre de 2009 i 2, 3, 4 i 5 de gener de 2010, a les 13 h. Preu sessió, 2 ?. Tarifa reduïda, 1,5 ?.

LABORATORI «MÀGIA O CIÈNCIA?»

L’il·lusionisme ens mostra fenòmens que, per la seva natura inusual o altament improbable, ens resulten sorprenents i ens deixen perplexos. Normalment, aquests fenòmens no són més que una mera iL’lusió: el mag juga amb la nostra percepció i amb les limitacions dels nostres sentits, i ens fa creure que passa quelcom que en realitat no està passant. Però L’univers en què vivim és tan meravellós i complex, que sovint ens presenta situacions o fenòmens tan increïbles com ho poden ser els trucs de màgia i, tanmateix, són reals! Voleu conèixer-ne alguns’ Veniu a veure el taller «Màgia o ciència?»… i deixeu-vos sorprendre!

Dies 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre de 2009 i 2, 3, 4 i 5 de gener de 2010, a les 12 h. Preu sessió, 2 ?. Tarifa reduïda, 1,5 ?.

LABORATORI «DARWIN VIATGER», ACTIVITAT EMMARCADA DINS L’ANY DARWIN

Aquesta activitat familiar permetrà aproximar-nos a la vida de Charles Darwin, que sens dubte va estar marcada pel viatge que va fer quan era jove durant gairebé cinc anys. Per això seguirem la ruta del Beagle, vaixell de petites dimensions on es va enrolar i amb el qual va recórrer el món observant i recollint molts espècimens D’animals i plantes i explorant diversos paratges.

De tornada a Anglaterra, aquesta experiència va determinar tota la seva vida posterior, que va dedicar a una idea principal: explicar el canvi dels éssers vius al llarg de les generacions, és a dir, L’evolució dels éssers vius.

I descobrirem jugant i D’una manera interactiva el motor D’aquests canvis: la selecció natural.

Dies 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre de 2009 i 2, 3, 4 i 5 de gener de 2010, a les 17 h. Preu sessió, 2 ?. Tarifa reduïda, 1,5 ?.

VISITA GUIADA A L’EXPOSICIÓ ABRACADABRA. IL·LUSIONISME I CIÈNCIA

Sabíeu que rere els trucs D’il·lusionisme s’amaguen grans dosis de ciència? Des de la física fins a la percepció, passant per la matemàtica, L’exposició Abracadabra. IL’lusionisme i ciència ens ensenya les bases sobre les quals els mags munten el seu món, fantàstic i captivador. Com s’ho fan els mags per fer els seus trucs’ La visita guiada a L’exposició us donarà algunes pistes que us permetran donar resposta a aquesta i a moltes altres preguntes!

Dies 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre de 2009 i 2, 3, 4 i 5 de gener de 2010, a les 17 h. Preu sessió, 2 ?. Tarifa reduïda, 1,5 ?.

JOCS DE PISTES DE L’EXPOSICIÓ ABRACADABRA

CosmoCaixa proposa un recorregut per L’exposició Abracadabra, a través D’un joc de pistes en què el públic familiar ha de buscar i descobrir els secrets dels gran mags! A més, qui aconsegueixi respondre totes les preguntes podrà participar en el sorteig D’un lot de material científic.

Altres jocs de pistes disponibles:
La pista del milió i la vida fa milions D’anys.
Recull els jocs de pistes al mostrador D’informació, de 10 a 20 h.

Dies 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre de 2009 i 2, 3, 4 i 5 de gener de 2010, de 10 a 20 h. Activitat inclosa en L’entrada del Museu.

Etiquetes: