National Circus of Pyongyang i Troupe Trushin s’emporten els dos elefants d’or del 4t Festival Internacional Ciutat de Figueres

El festival bat rècord d’ocupació amb un total de 30.412 espectadors. Les 10 funcions de públic general han tingut una ocupació pràcticament del 100%

Amb pràcticament una ocupació del 100% -30.412 butaques ocupades-, el Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres referma la seva consolidació tant a la seva ciutat i territori com a nivell mundial. Un esdeveniment que només amb 4 anys s’ha posicionat al costat del gran Festival de Montecarlo, i que avui ja és una referència per artistes, directors i professionals del circ a nivell internacional. El festival es va afrontar ahir a la nit al seu major repte, l’espectacle d’Or. Les millors companyies de l’espectacle Blau i Vermell, després de ser valorades pel jurat internacional, van competir a la Gala d’Or per aconseguir algun dels guardons oficials, els elefants d’inspiració daliniana d’or, plata i bronze. Les 15 atraccions finalistes seleccionades que van formar part d’aquesta gran gala van ser: National Circus of Pyongyang, “Watch Dogs” de la Troupe Trushin, Flag Circus & Yunann Acrobatic Troupe of China, Troupe Bayramukov, Ekaterina Rubtsova & Dmitry Efremkin, You & Me, Wuhan Acrobatic Troupe of China,  “Salvador”, Gustavo Sartori, Troupe Muratov, Duo Essence, Aleksandr Batuev, Sixto y Lucía, Rulo, i Matute.

Les màximes distincions de la 4a edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres han estat per la formació de trapezistes de Corea del Nord, National Circus of Pyongyang; i per l’espectacle rus de saltadors de bàscula “Watch Dogs” de la Troupe Trushin.

Flag Circus & Yunann Acrobatic Troupe of China, Troupe Bayramukov, Ekaterina Rubtsova & Dmitry Efremkin i el número You&Me van ser guardonades amb la plata, seguides dels elefants de bronze que es van emportar Wuhan Acrobatic Troupe of China, “Salvador” i el brasiler Gustavo Sartori.

Les 15 atraccions seleccionades per la Gala d’Or també optaven ahir a la nit als premis que atorga directament el jurat internacional del festival. El rus Aleksandr Batuev va recollir el Premi de la Imatge, Duo Essence el de Crítica i la Troupe Muratov el Premi Espacial del Jurat. No ens podem oblidar, però, del Premi del Públic, un guardó atorgat per tots els espectadors del festival. Enguany, el número “Watch Dogs” de la Troupe Trusin ha robat el cor de tots els espectadors del festival, emportant-se, doncs, aquest emotiu premi.