Neix a Catalunya el primer i únic festival internacional de circ

El festival, que es podrà veure de L'1 al 4 de març al Castell de Sant Ferran de  Figueres, oferirà en 4 representacions una competició entre tots els participants

El primer cap de setmana del proper mes de març es presentaran a Figueres les 22 millors atraccions mai vistes en els circs europeus, amb un total de 52 artistes de 13 països, que competiran davant un jurat internacional format per 18 importants directors i experts en circ vinguts d’arreu del món. A imatge dels festivals de WuQiao, Budapest, Montecarlo o París, Figueres oferirà, per primer cop,  una finestra al món per a la promoció i la difusió de les arts circenses en majúscules, amb L’ambició de convertir-se en un punt de trobada per aquells artistes que desitgen presentar-se al mercat circense del Vell Continent.
 
El total dels 22 números es repartiran en dos espectacles de selecció ? el Blau i el Vermell – i actuaran davant un jurat que votarà per concedir els premis oficials de L’esdeveniment. El diumenge, els artistes seleccionats conformaran L’espectacle Or, en el qual tindrà lloc L’entrega de premis. Entre D’altres, presentaran per primera vegada a Europa els seus treballs artistes de les més diverses disciplines circenses: El còmic Rus Alfonse Coconut i L’Americà Adam Kuchler, L’excepcional malabarista Mexicà Kevin Flores, el Colombià James González amb L’arriscat número de rola aeri, la jove contorsionista etíop Rich Metiku, el duo xinès Cangzhou amb L’equilibri de sabres al trapezi, L’impressionant actuació dels Icaris a càrrec dels germans Rodríguez de El Salvador, la troupe Mongola Zola amb el número hand voltige, etc.
 
Les dues semifinals (espectacles Blau i Vermell) i la final (espectacle Or) es realitzaran sota la Gran Carpa Blanca, amb capacitat per 1.500 espectadors, plantada al bell mig de L’imponent Pati D’Armes de la major fortalesa europea del segle XVIII: el Castell de Sant Ferran de Figueres. Amb un total de 7 representacions per a més de 10.000 espectadors, el primer Festival Internacional del Circ compta amb un espectacle convidat fora de la competició, ?La Música en el Circ? a càrrec de la millor orquestra de circ D’Europa dirigida pel francès Carmino D’angelo. D’altres activitats paral·leles destacades seran la Fira Internacional de Col·leccionisme de Circ, presentacions absolutes de varis llibres, una mostra de films documentals i fins a cinc exposicions, entre D’altres.
Etiquetes:
, ,