Neix "Decanta", un cicle que aposta per la relació entre la música i els vins i els caves d'autor.

Maria Coma amb DG Viticultors, Roger Mas amb el Celler Pardas i Joan Garriga amb les caves Pere Mata, protagonistes d’aquesta primera experiència

El cicle de música, vins i caves d’autor Decanta s’inicia amb l’objectiu de ser un esdeveniment cultural de referència pel que fa a la vinculació de l’art de la música amb l’art vitivinícola. Amb la voluntat de ser un punt de trobada entre autors dels dos àmbits, s’aproparan al públic les creacions d’uns i altres recolzant-se en les similituds sensorials i de concepte que puguin tenir.
La proposta,tindrà lloc el proper 7,8 i 9 de març a Sant Sadurní d’Anoia i comptarà amb activitats paral·leles i una Taverna Musical.
La programació del Decanta 2014 constarà de tres concerts de música d’autor i de petit format en què que es farà un tast simultani dels vins d’un celler del Penedès que s’haurà seleccionat especialment per a l’ocasió, en funció dels forts paral·lelismes trobats amb el projecte musical en qüestió.
El primer concert serà el que vincularà la música de Maria Coma amb els vins de DG Viticultors i tindrà lloc el divendres 7 de març a les 22 h a la Sala de Tast de la Botiga especialitzada en vins i caves Cal Feru de Sant Sadurní d’Anoia. La compositora Maria Coma acompanyada pel productor dels seus discs, Pau Vallvé, i els dos propietaris del celler de Pontons, DG Viticultors, ens presentaran unes cançons i uns vins en els que destaca un contrast que va des de la delicadesa a la potència.
El segon concert, que es durà a terme el dissabte 8 de març a les 22h al Celler de la Fassina de Cal Guineu -edifici municipal on es troba el Centre d’Interpretació del Cava-, anirà a càrrec d’una de les veus més personals del nostre país, Roger Mas, que es combinarà amb els vins del Celler Pardas. En aquest cas, se’ns presentaran dos projectes que van iniciar el seu recorregut l’any 1996 i que des d’aleshores han seguit camins paral·lels amb les seves creacions honestes, estructurades, de llarg termini i plenes de pressió.
En el tercer i últim concert, que tindrà lloc a la Sala de Tast de Cal Feru el diumenge 8 de març a les 19 h, es tindra l’oportunitat de sentir la música de Joan Garriga, cantant i líder del grup La Troba Kung-Fú, que s’acompanyarà del maridatge de les Caves Pere Mata, amb qui comparteixen la preocupació per trobar l’equilibri entre tradició i modernitat, així com el fet de fer creacions ideals per acompanyar moments d’alegria.
Les entrades dels concerts,  es van posar a la venda ahir dijous i es podran adquirir on-line a través del web  http://decanta.calferu.com.