Neix el ‘desDeCasa Fest’, un festival en streaming amb accent lleidatà

La iniciativa comença el cap de setmana del 18 i 19 d’abril amb música

Redacció.- En temps de confinament, la interrupció de la programació cultural als equipaments i a altres espais ha generat un augment d’iniciatives digitals gratuïtes que forneixen les llars de propostes diverses. És en aquest marc que ha sorgit el ‘desDeCasa Fest’, un nou festival en línia de música, literatura i arts escèniques a Lleida, que irromp per anar més enllà mitjançant un sistema de taquilla inversa. És a dir, l’espectador decidirà quan val cada espectacle, performance o concert i podrà aportar el que vulgui, pugui o consideri un cop finalitzat l’esdeveniment. Les aportacions del públic aniran destinades directament als músics via les plataformes Bizum o PayPal.
El tret de sortida del desDeCasa Fest, que neix amb l’esperit d’enaltir l’ofici dels artistes lleidatans i reivindicar la seva tasca, tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 d’abril en la seva part musical i el cap de setmana del 25 i 26 d’abril en la part de literatura i arts escèniques.
Meritxell Gené, Xavier Baró, Alu Spear, Lauzeta, Eira, Jordi Mestre, Vernal, Javier Solo, Berta Puigdemasa, Antoni Tolmos, Xavier Monge, Mínim o Lo Pardal Roquer són algunes de les veus que nodreixen el cartell d’una primera edició (18 i 19 d’abril) amb la música com a gran protagonista. En principi, el festival estava pensat per a 12 músics, però l’interès que ha generat la iniciativa ha motivat que finalment siguin 18 les agrupacions musicals que oferiran els seus concerts, tot i que el festival està obert a noves incorporacions.
Les lletres i les arts escèniques prendran el relleu el següent cap de setmana (25 i 26 d’abril) amb lectures i dramatitzacions en directe per part d’autors i actors que donaran a conèixer les seves obres i interactuaran amb el públic que hi vulguin participar.
Les actuacions en viu, d’uns 30 minuts de durada, es duran a terme als comptes d’Instagram dels participants. Posteriorment, es penjaran al canal de Youtube https://www.youtube.com/channel/UCf7EAA5WZtJtLwW7NVSv0Ow i a la pàgina del festival per facilitar-ne la visualització.
La programació es pot consultar al web del festival (https://www.ilerdamvideas.com/desdecasafest/
PROGRAMACIÓ desDecasa Fest
Dies 18 i 19 abril (MÚSICA)
Tastos musicals de 30 minuts
DISSABTE, 18 d’abril
17.00 h Eira
Emissió: www.instagram.es/eiramusica
17.30 h Blindpoint
Emissió: https://www.instagram.com/blindpoint_metalband/
18.00 h Antoni Tolmos
Emissió: https://www.youtube.com/user/protolmusic
18.30 h Meritxell Gené
Emissió: https://www.instagram.com/meritxellgene
19.00 h Xavier Baró
Emissió: https://www.facebook.com/mixturacat
19.30 h Javier Solo
Emissió: https://www.instagram.com/javiersoloficial
Emissió: https://www.facebook.com/javiersoloficial/
DIUMENGE 19 D’ABRIL
11.30 h Guada Gadino
Emissió: https://www.instagram.com/guadagarino
12.00 h Xavier Monge
Emissió: https://www.youtube.com/channel/UC37KATOmN24IDNayUPFshrQ
12.30 h Lauzeta
Emissió: https://www.twitch.tv/lauzetafolk
13.00 h Jordi Mestre
Emissió: https://www.instagram.com/jordi_mestre_lopez/
13.30 h Joan Blau
Emissió: https://www.youtube.com/c/JoanBlau
14.00 h Mínim
Emissió: https://www.instagram.com/minimgrup/
17.00 h Berta Puigdemasa
Emissió: https://www.instagram.com/bertapuigdemasa
17.30 h Lo Pardal Roquer
https://www.youtube.com/channel/UCT_ceLkVg7rYgDkp4DaKcjQ/
18.00 h Lluís Sànchez (Vernal)
Emissió: https://www.instagram.com/vernal_music/
18.30 h Alu Spear
Emissió:https://www.facebook.com/Aluspear
19.00 h Ephona
Emissió: https://www.instagram.com/eephonaa
19.30 h Sissa Viva
Emissió: https://www.instagram.com/sissaviva_sing
APORTACIONS VOLUNTÀRIES DELS ESPECTADORS
L’aturada de les actuacions en viu ha generat una seriosa manca d’ingressos als professionals del món de les arts, que els impulsors d’Ilerdam Videas (Pilar Bosch, Carles Hernàndez, Jordi Prenafeta i Carme Trigueros), confíen a minimitzar a través de les aportacions voluntàries dels espectadors mitjançant plataformes com Bizum i PayPal. El ‘desDeCasa Fest’ pretén, a més, gestar llocs de trobada virtuals entre públic i autors i donar a conèixer les seves creacions artístiques.
El desDeCasa Fest està organitzat per la xarxa cultural Ilerdam Videas amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, l’Orfeó Lleidatà, i amb la col·laboració de Comunicant Bona Premsa i Silvinaction.