Neix el Casa Asia Film Week

La mostra pren el relleu al reconegut festival BAFF

El 6 de juny neix a Barcelona un nou festival de cinema especialitzat en Àsia. Casa Asia Film Week se celebrarà als Cinemes Girona de la ciutat i a la seu de Casa Àsia i pretén esdevenir una cita cultural imprescindible destinada a difondre la millor cinematografia produïda al continent asiàtic. D’aquesta manera, el festival, que presentarà durant una intensa setmana una trentena de pel·lícules de diferents gèneres, pren el relleu al reconegut festival BAFF, que va anunciar el tancament de les seves portes L’any 2010.

Aquesta setmana de cinema asiàtic està organitzada per Casa Àsia i compta amb la programació D’Ángel Sala i Mike Hostench del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, així com amb la coordinació general de Gloria Fernández i Enrique Garcelán de CineÀsia. Dirigeix el festival Menene Gras Balaguer, responsable del departament de Cultura i Exposicions de Casa Àsia.

El festival s’estructura en dues parts: arrenca amb el Portal Àsia (del 6 al 8 de juny a Casa Àsia), amb activitats culturals i la projecció de pel·lícules i documentals sobre cinema espanyol fet a Àsia, i continua amb el propi festival Casa Asia Film Week (del 9 al 12 de juny), amb cintes que es podran veure a les tres sales dels Cinemes Girona. A més, les projeccions s’emmarcaran en tres seccions diferents: «Secció oficial» ?en què competiran pel·lícules asiàtiques de producció recent’, «Panorama» ?que recull una selecció de les millors produccions asiàtiques dels darrers anys’ i, finalment, «Retrospectiva» ?dedicada a un director o a una filmografia de la historia del cine en aquest continent.

La cinematografia de Hong Kong tindrà un paper destacat en aquesta primera edició, gràcies a la col·laboració del Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels. Dues de les millors produccions hongkongueses D’enguany serviran per obrir i tancar el certamen: el 9 de juny, Reign of Assassin de John Woo i Chow-bin Su per a la inauguració, i el 12 de juny, The Stool Pigeon de Dante Lam per a la cloenda.

El certamen també compta amb dues sessions especials inèdites a la gran pantalla: una en homenatge al Japó amb la projecció de la superproducció Space Battleship Yamato del cineasta Takashi Yamakazi, cedida per la distribuïdora Mediatres Estudio, i una altra amb la preestrena de la pel·lícula xinesa ‘Confucio’, interpretada per Chow Yun-Fat.

El Premi Dúrio D’Or també reneix amb aquest nou festival, i tornarà a distingir el millor llargmetratge de la secció oficial, després de la deliberació D’un jurat internacional compost per experts en cinema i crítics.

Casa Asia Film Week, L’únic festival especialitzat en cinema asiàtic que se celebra avui dia al nostre país, aspira a esdevenir un dels millors certàmens de cinema asiàtic a Europa i en punt de trobada amb D’altres festivals que tenen un clar accent asiàtic com són el de Cannes, Venècia, Sant Sebastià, la Berlinale, Locarno, Udine Far East Film Festival, Rotterdam, Cines del Sur de Granada, Las Palmas, la SEMINCI de Valladolid i el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Les entrades es posaran a la venda a patrir de mitjans de maig, i tota la informació actualitzada es podrà seguir a través de la pàgina web de Casa Àsia, del Facebook o de l’etiqueta #asiafilm a Twitter.

Etiquetes:
,